Dezvoltarea abilităților non-cognitive. Abilități pentru lucrul cu adolescenții pentru prevenirea consumului de alcool

Inapoi

Adolescența este o grupă de vârstă, nu o problemă. După copilăria tipurie, adolescența este perioada cu cele mai mari oportunități de dezvoltare pentru un copil, cu impact pe termen lung. A doua decadă este, de asemenea, a doua șansă la oportunități pe care copilul nu le-a avut anterior. În ultimii ani, neuroștiința a adus noi dovezi despre faptul că în adolescență, dar și spre vârsta adultă, creierul este încă flexibil, și, prin urmare, poate fi modelat. În consecință, orice acțiune asupra creierului la această vârstă are impact pe termen lung.

În 2012, UNICEF a realizat un studiu cu privire la Situația Adolescenților din România, cu scopul de a identifica principalele cauze care împiedică realizarea drepturilor adolescenților la protecție, sănătate și educație.  Studiul a arătat că cei aproximativ două milioane de adolescenți ai României sunt expuși la multiple vulnerabilități. Studiul a scos în evidență și compotanemtele de risc care le afectează cel mai mult sănătatea, performanțele la școală și viața socială, iar unul dintre aceste comportamente este consumul de alcool.

Descarcă publicația:”Dezvoltarea abilităților non-cognitive. Abilități pentru lucrul cu adolescenții pentru prevenirea consumului de alcool”.