Împreună, o echipă pentru copii!

*Pentru a finaliza donația veți fi redirecționat către

Satul Poiana Negustorului, județul Bacău. Un colț uitat de lume, unde timpul parcă a înghețat. Aici locuiește Antonel, un copil în vârstă de 10 ani. Este unul dintre cei 6 copii ai familiei. Mama lor, Ileana, va deveni, anul acesta, bunică.

Copiii sunt înscriși la școală, însă frecventează cursurile doar din când în când. Copiii cei mai mari rămân acasă pentru a avea grijă de cei mai mici, în timp ce mama se ocupă de alte treburi ale gospodăriei. Antonel merge zilnic la pădure, adună lemne, are grijă de frații săi și muncește ca „un om mare”.

Îi place mult la școală, și-ar dori să meargă în fiecare zi și vrea să învețe să scrie și să citească.

De ce o donație lunară?
Ca Antonel există alte zeci de mii de copii. Printr-un simplu gest, o donație lunară, oferim copiilor din familiile defavorizate șansa unei copilării fericite și a unui viitor mai bun.

Cum se implică UNICEF în România?
Antonel și alți copii vulnerabili sunt beneficiarii proiectului UNICEF „Servicii Comunitare pentru Copii”. Proiectul pilot presupune ca în fiecare comunitate să existe un asistent social, un asistent medical comunitar și un consilier școlar. Cei trei profesioniști lucrează împreună ca să asigure accesul tuturor copiilor din comunitate la servicii sociale, de sănătate și la o educație de calitate.