unite for children Meniu

Soluții

Soluțiile de combatere a violenței împotriva copiilor sunt multiple și complexe.
Fiind o problemă socială, ba chiar una foarte delicată, nu există o rețetă simplă, sigură și imediată.
UNICEF lucrează împreună cu partenerii săi guvernamentali și neguvernamentali pentru a găsi soluții eficiente pentru a preveni actele de violență, inclusiv prin îmbunătățirea cadrului legal și prin influențarea atitudinilor, comportamentelor și a normelor sociale.

De aceea, avem nevoie de sprijin și de fonduri pentru:

Implementarea unui KIT de prevenire a violenței la nivel de comunitate 

Un asistent social, un mediator școlar și un asistent sanitar în fiecare comunitate, care să identifice, să intervină și să monitorizeze cazurile de violență împotriva copiilor din comunitate. Acest lucru înseamnă o investiție pe termen lung în comunitate, locuri noi de muncă și asigurarea unor servicii de bază esențiale. Copiii trebuie să crească într-un mediu sigur și prielnic pentru a se dezvolta armonios!

Un sistem de protecție cu servicii adaptat pentru copii

UNICEF și partenerii săi sprijină evaluarea sistemelor de protecție a copilului. Această activitate contribuie la crearea unui consens între guvern și societatea civilă cu privire la obiectivele, componentele, punctele forte și slabe ale acestor sisteme și acțiunile prioritare. Aceasta se reflectă ulterior în legi, politici, norme, standarde și servicii mai bune, care oferă protecție tuturor copiilor. De asemenea, permite consolidarea acestor sisteme prin resursele financiare și umane necesare pentru a obține rezultate în numele copiilor.

Schimbarea atitudinii despre violență

UNICEF susține înțelegerea informată a atitudinilor și a normelor sociale ce conduc la violență, exploatare și abuz, încurajând schimbarea lor. Pentru a promova norme pozitive prin care să se elimine practicile nocive, UNICEF se implică în acțiuni de conștientizare și susține orice inițiative la nivel comunitar și național pentru reducerea violenței domestice.
Schimbarea normelor sociale în sensul condamnării de către societate a formelor de violentă, exploatare și abuz necesită timp și resurse. și totuși, reprezintă un demers crucial pentru ameliorarea vieții copiilor într-un mod susținut.

Informarea despre violență și raportarea actelor!

O serie de evenimente și materiale (video, infografice, etc) au fost pregătite pentru a atrage atenția asupra fenomenului violenței astfel încât publicul să reacționeze și să raporteze aceste acte.
UNICEF colaborează cu diverși parteneri sprijinind serviicile împotriva violenței asupra copiilor. Un exemplu este Telefonul Copilului, unde se pot raporta cazuri de violență asupra copiilor și unde se oferă sprijin și consiliere pentru a pune capăt violenței.

DONEAZĂ!


Ajută UNICEF România să oprească violența împotriva copiilor.

Violența împotriva copiilor este de multe ori invizibilă pentru societate, pentru că se petrece în familie sau pentru că oamenii care o observă aleg să nu facă nimic în legătură cu asta.
Depinde de noi să ne cream societatea în care vrem să trăim – una în care copiii sunt protejați iar abuzatorii sunt trași la răspundere.

Spune și TU #STOPViolentei!
Informează-te despre violență! Ia atitudine!
Dă SHARE prietenilor și roagă-i să fie #PrieteniUNICEF împotriva violenței!

Donează Acum

  • suntparinte.ro
  • FACETOFACE Media
  • yotransfer.ro