unite for children Meniu

Despre violență

Violența distruge vieți – în fiecare țară și la orice nivel al societății, indifferent de nivelul de trai sau educație.

Din păcate, deseori violența este o problemă tabu, despre care toată lumea se ferește să discute deschis.

Tocmai de aceea, pentru că actele de violență sunt ascunse de ochiul public sau chiar tolerate, nu există statistici care să reflecte într-adevăr cât de gravă este această problemă.

Și chiar dacă la copii rănile se vindecă repede, vânătăile dispar ușor, iar frica este imediat înlocuită de un zâmbet, e foarte probabil ca cicatricile emoționale să rămână cu ei toată viața.

Violența afectează sănătatea fizică și mentală a copiiilor, le compromite capacitatea de a învăța și de a relaționa cu cei din jur și le îngreunează dezvoltarea ca adulți și capacitatea de a fi ei, la rândul lor, buni părinți mai târziu în viață.


De ce ar trebui să ne pese

Violența nu ii afectează doar pe copiii bătuți, loviți sau agresați, ci pe întreaga societate.

Consecințele violenței sunt transmise mai departe de la o generația la alta, iar multe din acestea pot să scadă dramatic calitatea vieții și să țină în loc o întreagă națiune și nivelul ei de trai.

Pe măsură ce violența e tolerată sau chiar privită ca fiind ceva normal, nepedepsirea ei – prin observații publice sau chiar măsuri luate împotriva celor care fac asta – va legitima vătămătorii, în timp ce victimele se vor înmulți și vor trăi într-o constată stare de frică și teroare.

Violența asupra copiiilor nu trebuie niciodată acceptată sau justificată.

Întotdeuna există o soluție alternativă.

Protejarea copiiilor împotriva actelor de violență necesită o abordare mai complexă, pentru că multe forme de violență sunt legate de alți factori precum sărăcia, lipsa educației, resurse puține, conflicte de tot felul și norme sociale.


Ce trebuie sa facem?

Legile trebuie formulate mai specific și aplicate coresupunzător, iar normele sociale care promovează într-un fel sau altul “nevoia” de violență trebuie schimbate.

Instituțiile statului nu pot face acest lucru singure.

Este nevoie de fiecare dintre noi să lucrăm la această schimbare.

UNICE luptă în mod activ împotriva violenței și, împreună cu parteneri din diferite sectoare publice și private, depunem eforturi masive de prevenire și asistență.


Avem nevoie însă și de ajutorul vostru!

DONEAZĂ!


Ajută UNICEF România să oprească violența împotriva copiilor.

Violența împotriva copiilor este de multe ori invizibilă pentru societate, pentru că se petrece în familie sau pentru că oamenii care o observă aleg să nu facă nimic în legătură cu asta.
Depinde de noi să ne cream societatea în care vrem să trăim – una în care copiii sunt protejați iar abuzatorii sunt trași la răspundere.

Spune și TU #STOPViolentei!
Informează-te despre violență! Ia atitudine!
Dă SHARE prietenilor și roagă-i să fie #PrieteniUNICEF împotriva violenței!

Donează Acum

  • suntparinte.ro
  • FACETOFACE Media
  • yotransfer.ro