Ştiu că pot

Inapoi

Textul acestei brosuri aparţine lui Victor Santiago Pineda - fondatorul fundatiei Victor Pineda - cel mai tânăr delegat guvernamental la Comitetul ad-hoc care a pregătit Convenţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi.

Acest proiect a fost iniţiat în cadrul UNICEF si a fost condus încã de la început de Helen Schulte de la Departamentul pentru Protecţia Copilului din cadrul UNICEF, cu sprijinul Mariei Cristina Gallegos, coordonatorul proiectului “Vocea Tineretului” din cadrul Departamentului pentru Dezvoltarea si Implicarea Adolescenþilor al UNICEF. Brosura a fost editată si tipărită de Departamentul de Comunicare al UNICEF.

Brosura contine un rezumat al Conventiei Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati si motivele pentru care a fost creatã. Sunt prezentate drepturile si responsabilitatile fiecaruia si masurile care trebuie luate de catre guvernele naþionale pentru a sprijini drepturile copiilor cu dizabilitati, precum si ceea ce poate face fiecare dintre noi pentru aceasta cauza. La sfârsitul brosurii se gaseste o lista de cuvinte ce pot fi necunoscute pentru anumite persoane.