Starea copiilor lumii 2011

Inapoi

Rezumatul raportului Starea copiilor lumii 2011, cu tema "Adolescenţa: o vârstă a oportunităţilor"

În multitudinea de problematici, scopuri, ţinte şi priorităţi trecute pe agenda de dezvoltare internaţională, adolescenţii – pe care Organizaţia Naţiunilor Unite îi defineşte ca fiind persoanele cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani – au rareori întâietate.

Când bugetele dedicate programelor de dezvoltare sunt limitate, aşa cum este cazul în prezent, cel mai înţelept ar fi ca majoritatea resurselor să fie acordate copiilor în primul lor deceniu de viaţă. Investiţiile în domeniul sănătăţii, nutriţiei, educaţiei primare şi protecţiei copiilor mici au garantat în ultimii ani un început mult mai bun în viaţă multora dintre ei.

Odată cu această realizare, vine însă şi responsabilitatea de a ne asigura că sprijinul acordat copiilor continuă pe tot parcursul creşterii şi dezvoltării lor. Se poate realiza o schimbare de lungă durată în viaţa copiilor şi a tinerilor, una din principalele motivaţii ale Declaraţiei Mileniului, doar dacă, pe lângă atenţia acordată primului deceniu de viaţă al copilului, se recunoaşte şi importanţa celei de-a doua decade.

Rezumat – Starea copiilor lumii – Adolescenţa o varsta a oportunitatilor 2011