Unite for children Unicef


MIHAI s-a întors la şcoală

Anul acesta, Mihai va începe clasa a VI-a,  cu toate că, acum câteva luni, acest lucru părea greu de crezut. El lipsea foarte mult de la şcoală deoarece mergea împreună cu tatăl lui să muncească ca să îşi ajute familia să se descurce mai bine.

După  mai  multe vizite acasă, doamna dirigintă l-a convins pe Mihai să revină la  şcoală şi pe tatăl lui că şcoala este singura şansa a băiatului să aibă o viaţă mai bună. Viitorul lui Mihai depinde de şcoală şi nu de puţinii bani pe care îi câştigă acum.

La început, Mihai era necăjit că nu putea ţine pasul cu ceilalţi colegi şi  îi  era ruşine de ei. Din fericire, cu ajutorul dirigintei şi a celorlalţi profesori a  depăşit  acest moment.


Şcoala din satul lui Mihai este inclusă în campania UNICEF de prevenire a abandonului şcolar  Hai la şcoală!  Printre alte acţiuni menite să readucă copiii la şcoală, profesorii de aici au învăţat cum să lucreze cu elevii cu risc mare de abandon şi cum să îi ajute pe părinţii lor să înteleagă importanţa educaţiei.

Mihai a fost ajutat să-şi reamintească cunoştinţele din anii trecuţi şi  să demonstreze că poate să obţină note la fel de bune ca şi colegii lui.

În anul şcolar 2011/2012 proiectul s-a desfăşurat în 141 de şcoli cu o rată ridicată de abandon.