Vizită UNICEF – Camera Deputaților la Școala Gimnazială din Cilibia, Județul Buzău

Inapoi

În cadrul inițiativei sale de prevenire a absenteismului și abandonului școlar “Hai la Școală!”, UNICEF a organizat joi, 19 septembrie 2013, o vizită la Școala Gimnazială din Cilibia, Județul Buzău.

La eveniment au participat dl.Philippe Testot-Ferry, Consilier pentru Educație Biroul Regional UNICEF pentru Europa Centrală și de Est și Comunitatea Statelor Independente, dna. Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România, dl.Angel Tîlvăr, Președintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaților, dl.Cristi Bîgiu, Președintele Consiliului Județean Buzău, , dl.Ion Enache, Primarul Comunei Cilibia, precum și alți reprezentanți ai autorităților de la nivel județean. După ce au vizitat școala, invitații au discutat cu profesorii și conducerea școlii, cu elevii și părinții deopotrivă, precum și cu autoritățile locale care sprijină participarea școlară a copiilor.

Școala Gimnazială din Cilibia este una dintre școlile incluse în Inițiativa UNICEF de prevenire a absenteismului și abandonului școlar “Hai la Școală!”.

Această școală reprezintă un exemplu de bună practică: atunci când școala, comunitatea și familia colaborează, toți copiii, inclusiv cei în pericol de absenteism și abandon școlar, merg la școală și își îmbunătățesc participarea școlară și performanța școlară. De asemenea, este un exemplu despre modul în care UNICEF lucrează: împreună cu Ministerul Educației Naționale, autorități județene și locale, precum și cu ONG-uri dezvoltă și implementează un model sustenabil, cu rezultate concrete, ce poate fi transpus în politici publice și extins, în felul acesta, la nivelul întregii țări.

Articol din: 19 September 2013

Citeşte în continuare