Vaccinul împotriva rujeolei – Un început sigur în viață

Inapoi

Discuțiile despre rujeolă sunt nenumărate, mai ales în ultimii ani. Părinții primesc informații din atât de multe surse, încât nu mai stiu ce să creadă, ce este adevărat și ce nu. De aceea, ne-am decis să vă povestim mai multe în acest articol. Sperăm să vă fie de folos!

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care duce adesea la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar vaccinul este o modalitate eficientă de a proteja copiii de această boală. În 1980, înainte de vaccinarea pe scară largă, rujeola a cauzat aproximativ 2,6 milioane de decese în întreaga lume. Datorită vaccinării, numărul a scăzut de peste 20 de ori în 2012.

Rujeola este o boală infecțioasă contagioasă ale cărei simptome apar de obicei la 10-12 zile de la contactul cu virusul și care, la început, pot fi confundate cu o răceală obișnuită (secreții nazale, tuse, febră mică). Pe măsură ce boala progresează, temperatura crește, iar pe corp apare o erupție cu pete roșii care persistă 4-7 zile. Rujeola duce adesea la complicații care pot afecta aproape orice organ (pneumonie, encefalită etc.), pot declanșa diareea severă, deshidratarea, chiar și pierderea vederii.

Este foarte important să știm că doar vaccinarea poate proteja copilul împotriva acestei boli și a complicațiilor sale. Două doze de vaccin rujeolic îl/ o protejează aproape 100% împotriva bolii. Urmărește schema de mai jos pentru a înțelege cum funcționează vaccinurile!

 

Astăzi există nenumărate discuții cu privire la vaccinare. Ferește-te de următoarele zvonuri FALSE:

poza 1

poza 2

În concluzie, vaccinul este cea mai sigură metodă de a-ți proteja copilul de boala infecțioasă care a început să facă din nou victime printre copii: Rujeola.

Descarcă broșura pentru mai multe informatii: Vaccinul împotriva rujeolei

Află mai multe dintr-un  pliant cu informații complete despre rujeolă dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății, Ministerul Sănătății și UNICEF.

Descarcă afisul  campaniei de informare despre rujeolă.

 

 

 

Articol din: 24 Aprilie 2017

Citeşte în continuare