UNICEF şi TVR lansează campania Împreună pentru fiecare copil

Inapoi

UNICEF și TVR anunță debutul campaniei Împreună pentru fiecare copil, având ca scop strângerea de fonduri pentru susținerea copiilor cu dizabilități intelectuale sau motorii.

Banii strânși pentru campania UNICEF “Împreună pentru fiecare copil” vor susține serviciile de sprijin pentru familii care au copii cu dizabilități precum și servicii alternative instituțiilor de stat pentru copiii deja instituționalizați – case de tip familial.

Campania UNICEF de strângere de fonduri Împreună pentru fiecare copil se va desfășura în cadrul emisiunii O dată-n viață, de pe TVR1, prezentată de Iuliana Tudor. Începând cu 10 iunie și până în data de 24 iunie, în fiecare ediție a emisiunii vor fi prezentate cazurile a trei copii aflați în dificultate, cazuri emblematice pentru cei peste 9.000 de copii din România aflați în situații similare.

« Fiecare copil are visele lui, iar fiecare dintre noi poate ajuta un copil să transforme un vis în realitate: să trăiască alături de cei dragi, să fie iubit, încurajat și protejat, să se deplaseze singur, să meargă la școală, să aibă prieteni », a declarat Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF România.

Fondurile rezultate din donațiile telespectatorilor vor fi folosite pentru a spijini integrarea în comunitate și asistența adecvate pentru un trai decent al copiilor cu dizabilități intelectuale sau motorii. Prin intermediul campaniei Împreună pentru fiecare copil, UNICEF își propune astfel să crească accesul și calitatea serviciilor dedicate pentru această categorie care poate deveni extrem de vulnerabilă.

Printre personalitățile care se vor implica participând la emisiunea O dată-n viață și susținând cauza campaniei se numără Prințesa Lia, Gina Pătrașcu și Nicola pentru prima ediție din 10 iunie.

Statistici recente arată că din cei 9.043 de copii cu dizabilități din România, doar 241 sunt încadrați în programe care să le permită o existență cât mai apropiată de normalitate în comunitățile în care trăiesc sau în case de tip familial. Ceilalți peste 8.802 de copii cu dizabilități sunt separați de părinți și familie, sunt plasați în institutii publice (servicii de tip rezidențial), sunt vulnerabili, neglijați și nu beneficiază de un tratament corespunzător nevoilor lor (consiliere psihologică, kinetoterapie, logopedie și psihopedagogie specială), ceea ce duce la o integrare extrem de dificilă în comunitate înainte și după vârsta de 18 ani.

Prin intermediul campaniei Împreună pentru fiecare copil UNICEF urmărește sprijinirea familiilor care au copii cu dizabilități, astfel încât acestea să nu fie nevoite să se separe de copii pentru a le asigura protecția și sprijinul necesar. De asemenea pentru copiii cu nevoi speciale care nu au familie și dintre care mii au trăit în instituții nepotrivite pentru dezvoltarea lor, vor fi sustinuțe continuarea serviciilor de protecție specializată în căsuțe de tip familial create de organizații neguvernamentale.

Donațiile, în valoare de 2 euro, se pot face în perioda 7 -30 iunie 2011, prin SMS la 879 în rețelele Orange, Vodafone și Cosmote sau la numărul 0900 900 760 în rețeaua Romtelecom. Serviciile au fost oferite gratuit de partenerii de comunicaţii şi nu se va percepe TVA la suma donată. De asemenea, se pot face donaţii la orice sucursală BRD, în contul UNICEF deschis la BRD-Groupe Societe Generale, Sucursala Mari Clienţi, RO10 BRDE 450S V434 6556 4500 (cod 08)

###

Despre UNICEF

UNICEF este recunoscut la nivel global pentru proiectele sale dedicate copiilor. În România, UNICEF a contribuit la dezvoltarea de politici pentru a asigura drepturile copiilor vulnerabili și marginalizați. Organizația a dezvoltat mai multe programe pilot pentru a spori bunăstarea copiilor români. În România, UNICEF colaborează cu reprezentanți ai sectorului privat, dar și cu persoane fizice, dezvoltând proiecte pentru copiii cu dizabilități.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

Alexandra Brânzan – ABranzan@golinharris.com – 0742 100 656

Codruța Hedeșiu, Coordonator Relaţii Externe şi Presă – UNICEF România, tel.: 021.201.78.64; E-mail: chedesiu@unicef.org

Articol din: 17 April 2011

Citeşte în continuare