UNICEF şi Realitatea TV pregătesc de şcoală 4516 copii afectaţi de inundaţii

Inapoi

15 septembrie 2008 - 4516 copii din cele şase judeţe afectate de inundaţii încep anul şcolar cu rechizite noi, primite de la UNICEF în cadrul campaniei "România prinde rădăcini". Campania a fost iniţiată de Realitatea TV şi UNICEF România pentru a veni în ajutorul copiilor victime ale inundaţiilor din luna iulie 2008.

Au fost distribuite pachete pentru preşcolari, pentru elevi de clasa întâi, pentru copii din clasele II – IV, pentru elevi de gimnaziu şi de liceu. În funcţie de vârsta copiilor, pachetele conţin caiete, creioane, creioane colorate, pixuri, stilouri şi cerneală, radiere, rigle, penare, acuarele, truse de geometrie, plastilină, hârtie creponată, cărţi de poveşti şi jocuri.

Valoarea pachetelor distribuite este de 60.000 de euro.

Campania s-a derulat în perioada 4 august – 4 septembrie şi a adus 554.000 de euro şi donaţii în produse în valoare de 56.000 de euro cu ajutorul cărora UNICEF vine în sprijinul copiilor sinistraţi distribuindu-le ajutoare de urgenţă şi rechizite şcolare, organizând tabere şi dotând şcolile cele mai afectate cu mobilier şi materiale didactice.

Aproape 100.000 de persoane şi-au arătat solidaritatea trimiţând SMS-uri sau făcând un apel telefonic. 42 companii au donat între 1.000 şi 40.000 de euro. Deşi campania de strângere de fonduri s-a încheiat, multe companii şi-au arătat dorinţa de a contribui în continuare la refacerea vieţilor copiilor afectaţi de inundaţii.

Până în acest moment, UNICEF a implemetat deja jumătate din fondurile primite. UNICEF a distribuit pachete cu produse de igienă personală şi obiecte sanitare, rucsaci cu jucării şi îmbrăcăminte pentru 4000 de copii din 42 de sate. Peste 850 de copii au plecat în tabere, iar alţi 2000 s-au bucurat de jocurile organizate prin proiectul Maşina cu Jucării.

În perioada următoare, UNICEF va asigura dotarea şcolilor celor mai afectate cu mobilier pentru sălile de clasă, materiale didactice şi cărţi pentru biblioteci.

Persoană de contact: Codruta Hedesiu, Communication Officer, UNICEF, 021.201.7864, chedesiu@unicef.org

Articol din: 17 April 2008

Citeşte în continuare