UNICEF şi Realitatea TV lansează campania "Viitorul începe la şcoală"

Inapoi

UNICEF România împreună cu Realitatea TV lansează campania "Viitorul începe la şcoală" pentru prevenirea şi reducerea abandonului şcolar. Campania va debuta în data de 6 iunie în cadrul emisiunii "Stradă, şcoală şi spital" moderată de Mihai Tatulici şi transmisă în direct de la Şcoala Generală nr. 2 din comuna Modelu, judeţul Călăraşi.

În România există încă multe comunităţi cu o rată redusă a participării şcolare (copii care abandonează prematur sistemul de educaţie, copii neşcolarizaţi sau cu rată redusă de frecventare a şcolii). Această situaţie generează un cerc vicios al sărăciei şi excluderii sociale şi este mult accentuată de actuala criză economică. Prin această campanie, UNICEF doreşte să ajute autorităţile locale, părinţii şi copiii din comunităţile dezavantajate să stimuleze participarea la educaţie a copiilor şi să mobilizeze comunităţile pentru un parteneriat real pentru educaţie.

“În vremurile noastre, este greu de imaginat că în România mai există copii care nu merg la şcoală. Dar, din păcate, acest lucru este o realitate, iar criza economică adânceşte şi mai mult fenomenul. Educaţia oferă cheia care deschide porţi în viaţă, dar nu ai cum să obţii această cheie în lipsa unor noţiuni elementare. Obiectivul nostru este ca educaţia de bază să fie în centrul eforturilor de incluziune socială şi al celor de a garanta dreptate şi şanse egale tuturor”, a declarat Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF în România.

Campania de strângere de fonduri se va desfăşura în perioada 6 iulie – 6 septembrie 2010. Publicul va putea face donaţii prin: SMS la numărul 876 în valoarea de 2 euro în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote (în perioada 6 iunie – 6 iulie 2010) şi apel la numărul Romtelecom 0900900760, tarif de 2 euro pe apel (în perioada 6 iunie – 6 iulie 2010). Serviciile au fost oferite gratuit de partenerii de comunicaţii şi nu se va percepe TVA la suma donată. De asemenea, se pot face donaţii la orice sucursală BRD, în contul UNICEF deschis la BRD-Groupe Société Générale, Sucursala Mari Clienţi, RO10 BRDE 450S V434 6556 4500 (cod 01). Pentru donaţii online şi detalii despre campanie, accesaţi www.unicef.ro. Companiile interesate să sprijine campania pot suna la: 0746 103 585.

 

Persoană de contact:

Codruţa Hedeşiu, Director Comunicare – UNICEF România, tel.: 021.201.78.64, email: chedesiu@unicef.org.

Roxana Gramada, Corporate Affairs Director Realitatea-Catavencu, tel.: 0727 343 110, email: roxana.gramada@gruprc.ro.

Articol din: 17 April 2010

Citeşte în continuare