UNICEF și platforma DONATIE.RO lansează în premieră în România SMS-ul recurent

Inapoi

București, 7 iulie 2013. UNICEF cu sprijinul ARC, Orange România și Vodafone România, folosește pentru prima dată în România SMS-ul recurent ca instrument de strângere de fonduri în cadrul campaniei “Privește întâi copilul!” dedicată sprijinirii copiilor cu dizabilități.

Donațiile recurente prin SMS se alătură donațiilor prin debit direct și celor unice prin SMS, pentru ca donațiile de la persoane fizice să fie cât mai ușor de făcut. Astfel, oferim clienților Orange și Vodafone șansa de a dona 2 euro lunar, la început pentru campania UNICEF. Sistemul este astfel gândit încât oferă control asupra momentului în care donatorul oprește donația și are integrate sisteme de transparență care îl ajută să afle câți bani s-au strâns și care sunt rezultatele obținute după colectarea fondurilor donate”, a declarat Dana Pîrțoc, Director Executiv Asociația pentru Relatii Comunitare (ARC).

România este a treia țară în lume, după Norvegia și Marea Britanie, unde UNICEF introduce SMS-ul recurent. Pentru a produce cu adevărat o schimbare în societate avem nevoie de un sprijin constant din partea susținătorilor noștri, sub forma unor donații lună de lună. Astfel, împreună – UNICEF, ARC și “Prietenii UNICEF” – vom putea face o schimbare durabilă în viața copiilor vulnerabili din România”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentant UNICEF România.

Fii Prieten UNICEF!

Persoanele care doresc să sprijine copiii cu dizabilități, pot dona lunar suma fixă de 2 euro, devenind astfel “Prieten UNICEF”.

Trimite un SMS gratuit cu textul COPIL la numărul 8844, valabil în rețelele Orange și Vodafone. Vei primi un mesaj de confirmare de la numărul 24400. După primirea acestui mesaj, lunar, vei găsi contravaloarea donației tale de 2 euro, la care nu se percepe TVA, pe factura trimisă de operatorul tău de telefonie mobilă. Dacă ești client pre pay al uneia din cele două rețele, din creditul tău va fi retrasă suma de 1.61 Euro (dat fiind că la reîncărcare ai plătit deja TVA), iar donația ta va ajunge la UNICEF cu suma de 2 Euro.

Dacă dorești să întrerupi programul de donații lunare, trimite un SMS gratuit cu textul COPIL STOP la numărul 8844, valabil în rețelele Orange si Vodafone. Vei primi de la numărul 24400 un mesaj de confirmare a întreruperii programului de donații lunare.

Campania “Privește întâi copilul!”

Cu fondurile strânse prin donațiile lunare, UNICEF va dezvolta modele de intervenție prin care se oferă șanse egale la dezvoltare celor mai mai vulnerabili copii din România și din lume: copiii cu dizabilități. Acești copii sunt adesea ignorați de societate, politici publice, statistici, ceea ce accentuează excluderea lor și adâncește inechitatea. Copiii cu dizabilități au acces mai restrâns la servicii și riscă să fie victime ale violenței, neglijenței și abuzurilor. Copiii cu dizabilități au aceleași drepturi ca toți ceilalți copii. Au dreptul să supraviețuiască și să aibă condiții de viață bune, să fie incluși în viața comunităților, să ducă o viața sănătoasă, să-și atingă potențialul maxim.

Campania “Privește întâi copilul!” este o campanie de informare, conștientizare și strângere de fonduri dedicată copiilor cu dizabilități din România derulată de UNICEF și Realitatea TV în perioada iunie – august 2013.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.  UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Articol din: 8 July 2013

Citeşte în continuare