UNICEF şi FC Barcelona

Inapoi

În anul 2006, FC Barcelona (FCB) şi UNICEF au semnat un acord global de parteneriat pe o perioadă de cinci ani privind alocarea de fonduri şi realizarea unor acţiuni de sensibilizare menite să ofere o viaţă mai bună copiilor vulnerabili, în special celor din Africa.

Parteneriatul ilustrează puterea sportului de a sensibiliza cu privire la HIV/SIDA şi vizează impactul HIV/SIDA asupra copiilor şi familiilor, punând un accent puternic pe prevenţie.

FCB s-a angajat să ofere 1,5 milioane de euro anual în sprijinul programelor integrate derulate de UNICEF pentru copiii afectaţi de HIV/SIDA.

În plus, numelui UNICEF a fost afisat pe tricoul FC Barcelona pentru prima dată în istoria sa de 110 ani. Acest lucru a reprezentat o noutate absolută pentru lumea sportului oferind UNICEF o vizibilitate la nivel mondial.

UNICEF a luat la cunoştinţă decizia FC Barcelona de a afişa numele unui sponsor pe tricoul oficial al echipei în sezonul următor. Parteneriatul fără precedent încheiat între UNICEF şi FCB a promovat într-un mod unic mesajul universal privind importanţa problematicii copiilor, iar UNICEF este mândru de ceea ce s-a realizat prin intermediul acestui parteneriat.

UNICEF se arată interesat de următoarea etapă a colaborării şi analizează o serie de opţiuni alături de prestigiosul club.

Articol din: 17 April 2012

Citeşte în continuare