UNICEF şi DP World Constanţa: Andreea Raicu în vizită la primul centru multifuncţional din Constanţa

Inapoi

Reprezentanţa UNICEF în România, în parteneriat cu DP World Constanța, a organizat joi, 15 martie 2012, prima vizită la centrul mutifuncțional din Constanța.

Acesta a fost înființat cu fondurile strânse în urma Galei organizate de UNICEF în beneficiul copiilor din Constanța pe 15 iulie 2011. Invitata specială la această vizită a fost Andreea Raicu, gazda galei de strângere de fonduri de anul trecut.

Centrul multifuncţional a fost înființat în cadrul Grădiniţei nr. 53 din cartierul Poarta 6. Aici, 20 de copii cu vârste între 2 și 4 ani se bucură de servicii integrate de educație timpurie, sănătate, nutriție și protecție. Cei 17.500 de euro strânși în urma Galei organizate de UNICEF cu sprijinul DP World Constanța au permis amenajarea și dotarea centrului, precum și pregătirea în spiritul educației centrate pe copil a întregului personal care lucrează cu cei mici.

“Compania noastră, DP World, își propune să se implice în mod responsabil în dezvoltarea comunităților în care operează. În acest sens, considerăm că este de datoria noastră să ajutăm copiii din Constanța astfel încât să aibă șansa la un bun start în viață, să se bucure de grija și susținerea părinților, să poată merge la școală și, astfel, să aibă șansa la o viață frumoasă. Așadar, parteneriatul cu UNICEF a venit ca un lucru firesc. Împreună putem face multe pentru copiii din județul Constanța, iar centrul multifuncțional este primul pas în acest sens. Le mulțumim partenerilor și clienților noștri care au susținut evenimentul organizat în parteneriat cu UNICEF pentru a strânge fondurile necesare pentru organizarea acestui centru multifuncțional în Constanța“, a declarat Eduard Cioran, Director General DP World Constanța.

Imediat ce a intrat în sala unde copiii își desfășurau activitățile zilnice, Andreea Raicu s-a așezat în mijlocul lor. S-a jucat cu ei, a pictat, a lipit, a desenat, a făcut o mulțime de fotografii. Cei mici s-au bucurat de vizită și, în semn de recunoștință, i-au dat o floare din hârtie special creată pentru ea.

Am ales să mă implic într-un astfel de proiect deoarece consider că educaţia timpurie este foarte importantă. Prima parte a vieţii este ca fundaţia unei case. Dacă nu este clădită bine, casa nu va rezista. Dragostea şi atenţia sunt niște elemente vitale în viaţa unui copil, fără de care nu se poate dezvolta armonios. În astfel de centre, ei sunt observaţi şi îndrumaţi să se dezvolte frumos“, a spus Andreea Raicu, prieten UNICEF.

În total, în România, UNICEF a înființat în parteneriat cu Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională și cu sprijinul companiilor donatoare și al autorităților 14 centre multifuncționale. Centrul din Constanța este singurul din oraș și cel de-al doilea din județ (mai există un centru multifuncțional în Medgidia).

Într-un centru multifuncțional, copiii, în special cei vulnerabili, cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, beneficiază de servicii de educaţie, nutriție, asistenţă medicală şi socială, iar părinţii lor de consiliere parentală. Spre deosebire de o grădiniță obișnuită, aici copiii au patru centre de interes unde pot desfăşura diverse activităţi în grupuri mai mici (nu doar o singură activitate cum se întâmplă într-o grădiniţă sau creşă tradiţională). Mai mult, educatoarea are întâlniri cu părinţii pentru a-i sprijini în educarea copiilor.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre DP World

DP World Constanța, subsidiara română a multinaționalei DP World – unul dintre cei mai mari operatori de containere din lume, și-a început activitatea în portul Constanța în anul 2004, crescând pe parcursul anilor exponenţial volumele manipulate, depăşind un milion TEU (twenty-foot equivalent container units) în 2007 şi 2008.

De la demararea operaţiunilor în România, DP World Constanța a devenit principalul hub în Marea Neagră.

Articol din: 18 April 2012

Citeşte în continuare