UNICEF și Agenția Împreunã: Toți copiii au dreptul sã viseze și sã își împlineascã visurile

Inapoi

București, 11 aprilie 2013. În cadrul Sãptãmânii Rome, UNICEF și Agenția Împreunã au lansat miercuri, 10 aprilie 2013 la ArCub, „Filmul lui Ilie” ce vorbește despre visurile copiilor romi și despre modul în care și le pot împlini.

„Filmul lui Ilie” este cel de-al doilea film documentar, parte a inițiativei UNICEF de prevenire a absenteismului și abandonului școlar “Hai la Școalã!” și are scopul de a promova copii invizibili romi, aceia care lupta pentru visurile lor.

Lansarea filmului a fost urmatã de o dezbatere în care reprezentanți ai Ministerului Educației, ONG-urilor, lideri de opinie și sociologi au discutat despre cele mai eficiente metode prin care copiii pot fi ajutați sã aiba aspiratii și sã își urmeze visurile. În urma discuțiilor, a reieșit faptul cã educația reprezintã șansa copiilor romi de a rupe cercul vicios al sãrãciei și al discriminãrii și de a avea posibilitatea unui viitor mai bun. De aceea, este foarte important ca ei sã fie sprijiniți de familie, școalã și comunitate astfel încât sã pentru a reusi in viata.

Andreea Marin, Ambasador al Bunãvoinței pentru UNICEF România, Loredana, Smiley, Cabron, Sore, Alex Velea, Brighi, Speak, Mihai Ristea, Radio Killer,Connect-R au vrut sã fie alãturi de copiii romi și le-au transmis mesaje emoționante prin care îi încurajeazã sã viseze și sã lupte pentru visurile lor.

În cadrul evenimentului, Marian Mexicanu și Sorin Necunoscutu au cantat melodi de pe CD-ul „Copil, copil rãmâne”, realzat in cadrul aceleiasi initaive,menit sã îi încurajeze pe pãrinți sã își sprijine copiii sã meargã la școalã, reali

Evenimentul a fost moderat de Tudor Musat, Realizator Realitatea TV.

Articol din: 12 April 2013

Citeşte în continuare