UNICEF salută reînființarea Departamentul pentru Sănătatea Mamei și Copilului din cadrul Ministerului Sănătății

Inapoi

UNICEF felicită Ministerul Sănătății pentru inițiativa de a reînființa Departamentul pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Această decizie coroborată cu cea de reînființare de către Ministrului Muncii, Protecției Sociale, Familiei și Persoanelor Vârstnice a Autorității pentru Protecția Copilului și Adopției arată că problematica copilului își regăsește locul prioritar pe agenda publică.

UNICEF va susține acest nou departament pentru ca probleme prioritare legate de accesul la programe de prevenire și tratament pentru copil și mamă să fie adresate corespunzător nevoilor actuale și pentru ca deficitul actual în termen de accesibilitate și calitate a serviciilor medicale să fie acoperit.

UNICEF salută reînființarea Departamentul pentru Sănătatea Mamei și Copilului

UNICEF salută reînființarea Departamentul pentru Sănătatea Mamei și Copilului

România a făcut progrese importante în ultimele două decenii, dar, în termeni de indicatori din domeniul sănătății mamei și copilului, este mult sub media înregistrată în Uniunea Europeană. Departementul nou înființat va ajuta la identificarea și conturarea programelor naționale necesare și prioritare care să ducă la asigurarea accesului universal al copiilor la servicii medicale adecvate și de calitate.

Articol din: 10 July 2014

Citeşte în continuare