UNICEF salută adoptarea Strategiei naționale pentru Sănătate

Inapoi

Bucuresti, 23 ianuarie 2015 – UNICEF salută adoptarea Strategiei Naționale de Sănătate 2014-2020 și a Planului de acţiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea strategiei.

„Strategia în domeniul sănătății este un document cheie pentru perioada următoare şi răspunde priorităților naționale şi recomandărilor primite de România din partea Uniunii Europene pentru a asigura un sistem eficient, acoperitor şi echitabil de servicii de sănătate”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentant UNICEF în România. „Componentele de sănătate comunitară şi de sănătate a mamei şi copilului cu accent deosebit pe acțiunile şi intervențiile de prevenire vor primi în continuare sprijin din partea UNICEF pentru implementarea lor”, a adăugat dna. Blanchet.

UNICEF alături de alte agenții ONU a contribuit cu sprijin direct şi asistență tehnică atât la elaborarea strategiei cât şi la propunerile de componente legate de sănătate din programele operaționale pentru implementarea fondurilor europene pentru perioada 2014 – 2020. Reflectarea acțiunilor de promovare a sănătății integrate cu alte măsuri sociale şi de educație în strategia națională şi în documentele Acordului de Parteneriat dintre România şi Uniunea Europeană creează premisele pentru un progres rapid şi reducerea decalajelor dintre România şi media Uniunii Europene.

Articol din: 23 Ianuarie 2015

Citeşte în continuare