UNICEF România şi Club Rotary Cetate Timişoara: Licitaţie de artă în cadrul Galei pentru educaţie

Inapoi

În cadrul Galei pentru educație, eveniment organizat de UNICEF România cu sprijinul Club Rotary Cetate Timișoara, un moment special va fi dedicat Licitației de artă.

Invitații – vedete şi personalităţi publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din Timișoara și din zonă, precum şi persoane fizice care doresc să devină donatori UNICEF – vor putea alege dintr-o serie de tablouri și sculpturi deosebite:

  • Compoziție I și Compoziție II – Dani Macovei (Zanga)

  • Le Colisée – Horia Damian

  • Compoziţie oblică - Romul Nuțiu

  • Genius – Kerényi Jenő

  • Mureșelul – Nicolae Chirilovici

  • Trezire – Peter Jecza.


Gala pentru educație
este primul eveniment organizat de UNICEF în beneficiul copiilor din județul Timiș. Scopul Galei este de a strânge fonduri pentru le oferi copiilor din Berini, din Sacoșu Turcesc și din Măguri (Lugoj) condițiile necesare pentru a veni cu drag la școală și pentru a învăța.

Evenimentul este parte a campaniei de promovare a participării școlare lansată de UNICEF în anul 2010 Hai la Școală!. Scopul acestei campanii este de a contribui la prevenirea şi reducerea fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar. Intervențiile UNICEF au loc la nivelul școlii, al familiei și al comunității. În primul an, campania s-a desfășurat în 38 de școli din 16 județe. Rezultatele după primul an au arătat că 60% dintre copiii din grupul țintă și-au îmbunătățit participarea școlară și au încurajat UNICEF să includă în campanie 103 noi școli, în anul școlar 2011 – 2012.

Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, va fi gazda evenimentului, susținând acest demers. Pe lângă Licitația de artă și Licitația de păpuși, invitații se vor bucura de un concert extraordinar Andra, precum și de o tombolă cu premii speciale UNICEF.

Gala pentru educație va avea loc vineri, 18 noiembrie 2011, la Hotel Senator din Timișoara.

Află cum te poți implica pe site-ul www.unicef.ro.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre Club Rotary Cetate Timișoara

Cu peste 3.000 de cluburi în întreaga lume și peste 1,2 milioane de membrii, Rotary este o organizație a oamenilor de afaceri și a reprezentanților diferitelor profesii care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate și stabilește relații de bună înțelegere. Clubul Rotary Cetate din Timișoara a luat ființă în anul 2002 și se ghidează după principiul: “oameni de caracter, inteligenți și cu moralitate solidă se pot uni pentru a realiza împreună mai mult decât ar putea să realizeze singuri”.

Articol din: 17 April 2011

Citeşte în continuare