UNICEF nu solicita donații cash

Inapoi

UNICEF a luat la cunoștință faptul că există persoane care abuzează de numele organizației și pretind că o reprezintă, solicitând donații cash pentru cazuri individuale. Dacă sunteți abordați de astfel de persoane, vă rugăm să nu dați curs solicitării, să verificați legitimitatea agenților și să contactați autoritățile locale competente (poliția locală) pentru a lua măsurile necesare. UNICEF România nu solicită donații cash.

site2

Singura campanie prin care UNICEF colectează fonduri prin interacțiune directă cu persoane fizice este „Fii și tu Prieten UNICEF!”. Campania se derulează cu ajutorul Mesagerilor UNICEF, a căror identitate poate fi foarte ușor verificată: poartă legitimații ștampilate, cu fotografie vizibil poziționată, cu numărul de telefon al organizației și echipament (tricou, geantă, șapcă) cu însemnele UNICEF. Mesagerii UNICEF nu solicită niciodată donații cash. Persoanele care doresc să se implice semnează un contract oficial, bancar, de debit direct. Mesagerii UNICEF pot fi întâlniți în diverse locuri din București: Piața Romană, Unirii, Universitate, Victoriei, Pipera, Floreasca, Ștefan cel Mare, etc. și în magazinele Carrefour.

site1

Dacă aveţi suspiciuni legate de autenticitatea unei astfel de persoane, vă rugăm să trimiteti un mesaj la adresa de e-mail: prietenunicef@unicef.org sau să sunați la numărul de telefon: 021.201.78.43. Vă va răspunde colegul nostru, Ciprian Sfirlogea.

Articol din: 15 May 2014

Citeşte în continuare