UNICEF: Lucia, Vunk şi Smiley cântă pentru copiii vulnerabili din România

Inapoi

Bucureşti, 5 decembrie 2012. Raluca în vârstă de un an locuieşte alături de părinţii ei într-un sat din judetul Bacău, într-o locuinţă degradată, de nici 10 metri pătraţi, fără electricitate. Cu toate acestea, părinţii îşi iubesc foarte mult copilul şi vor să îi ofere o viaţă cât mai bună. Asistentul social din cadrul Iniţiativei UNICEF Prima prioritate: niciun copil invizibil a luat cunostinţă de cazul Ralucăi în iunie anul trecut. Fetiţa nu avea certificat de naştere. Asistenta i-a ajutat pe părinţi să întocmească toate actele necesare astfel încât acum fetiţa este un copil vizibil, poate beneficia de drepturile ce i se cuvin şi poate creşte frumos.

Lucia, Vunk şi Smiley vor cânta pentru a ajuta copiii invizibili din România să aibă şansa la o viaţă mai bună şi să îşi împlinească visele. Ei vor susţine un concert caritabil luni, 17 decembrie 2012, ora 20:30, la Hard Rock Café. Fă-ţi un cadou de Crăciun, ţie şi prietenilor tăi. Vino şi tu! Bucură-te de un concert frumos şi ajută copiii care au nevoie de sprijin!

Mă bucur mult să fiu implicat în acest eveniment, să pot aduce zâmbetul pe chipul unor copii şi să îi ajut să fie, poate, cu un pas mai aproape de visurile lor“, a mărturisit Smiley.

Pe lângă Raluca, prin intermediul Iniţiativei Prima prioritate: niciun copil invizibil, UNICEF împreună cu partenerii săi de la nivel local şi central a identificat în cele 64 de comunități în care acţionează 12.000 de copii invizibili şi lucrează pentru rezolvarea problemelor lor. Experienţa acumulată în urma implementării acestei iniţiative este folosită pentru a îmbunătăţi politicile naţionale şi alocarea bugetară în beneficiul copiilor vulnerabili din întreaga ţară. Copiii invizibili sunt copii care nu au acte de identitate, care nu pot merge la doctor și la scoală, sunt copii care sunt abuzați. Sunt copii care pot fi părăsiți de părinții lor. Din păcate, mai sunt încă câteva sute de mii de copii invizibili care au nevoie de sprijin pentru a putea creşte alături de familia lor, pentru a avea acces la servicii medicale şi pentru a beneficia de educaţie.

Ne pare bine să cântăm pentru a-i ajuta pe copii şi sperăm ca publicul să înţeleagă că, atunci când vine mai multă lume la concerte caritabile, cu atât putem să ajutăm mai mult din banii strânşi din vânzarea biletelor“, a spus Cornel Ilie.

Invitaţiile pot fi obţinute în schimbul unei donaţii pentru copii, direct de la Hard Rock Cafe. În timpul concertului, publicul poate participa la o tombolă cu premii speciale din partea UNICEF şi a partenerilor săi. Marele premiu este un tricou semnat de Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România.

Invitaţia de a lua parte la acest concert m-a bucurat enorm şi astept cu nerăbdare ziua de 17 decembrie. Copiii vulnerabili ai României au nevoie de ajutor, de protecţie, de un start bun în viaţă şi acum, că am ocazia şi puterea de a face ceva pentru a ajuta, mă implic cu cel mai mare drag în realizarea acestui eveniment“, a declarat Lucia.

Partenerul principal în organizarea acestui concert este gazda noastră: Hard Rock Cafe. Magic FM, Acasa.ro, Adevărul, Be Where, Business Magazin, Business Woman, Click, Click pentru femei, Cristina Bazavan, Comunicate de Presă, CSR Media, Elle, Forbes, Gala Societăţii Civile, www.gingergroup.ro, Metropotam.ro, Noemi Revnic, România Pozitivă, Ziarul Financiar şi 121.ro ne sprijină în promovarea evenimentului.


Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Articol din: 6 December 2012

Citeşte în continuare