UNICEF lansează un videoclip interactiv pentru a susține campania globală #STOPviolentei

Inapoi

Violența se poate ascunde acolo unde nu te aștepți. Chiar și în tine!

București - 25 iulie 2014. UNICEF lansează astazi în România un videoclip dedicat prevenirii violenței împotriva copiilor ca parte a campaniei globale #STOPviolenței.

Violența se poate ascunde acolo unde nu te aștepți. Chiar și în tine  este mesajul videoclipului interactiv prin care se atrage atenția asupra formelor de violență ignorate sau tolerate la nivel social.

Din păcate, violența rămâne un subiect tabu, acceptat în mod tacit. Dacă alegem să nu facem nimic, copiii înțeleg că violența este parte din viața lor, iar acest lucru este inacceptabil. Violența verbală este cel mai puțin conștientizată, deși efectele sunt nocive pentru copil și îl afectează pe termen lung”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

Deși este un fenomen foarte răspândit în România, violența rămâne invizibilă sau, și mai rău, este considerată un fapt uzual, 60% din populaţie tolerând comportamentul violent în cadrul familiei (2012, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei în familie).

Problema principală în depistarea, reducerea și prevenirea violenței asupra copiilor este dată de faptul că majoritatea oamenilor nu conștientizează consecințele grave pe care anumite gesturi, aparent inofensive, precum tonul ridicat sau chiar indiferența, le pot avea asupra copilului.

Piesa de pe fundalul videoclipului a fost creată de artistul german Nils Frahm și se numește Hammers. Regizorul videoclipului este Andreea Păduraru, iar casa de producție Saga Film. Conceptul a fost realizat de Lowe&Partners.

Videoclipul piesei Hammers va fi difuzat pe posturile de televiziune muzicale într-o versiune noninteractivă, dar pentru a experimenta mesajul campaniei la cel mai puternic nivel, vă invităm să accesați linkul: http://bitly.com/GasesteCopilul.

În cadrul campaniei globale #STOPviolentei, UNICEF a creat o serie de videoclipuri pentru piese donate de artiști internaționali, iar materialul lansat azi în România se alătură celor din Paraguay, Tanzania, Liberia și Pacific.

UNICEF România desfăşoară o campanie de trei ani, cu scopul de a atrage atenția asupra violenţei  asupra copilului, susținută de intervenții de mobilizare comunitară la nivel local.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm vizitaţi pagina www.unicef.ro/stopviolentei #STOPviolenței.

Articol din: 25 July 2014

Citeşte în continuare