UNICEF: Copiii au nevoie de Prieteni UNICEF!

Inapoi

București, 29 octombrie 2012. La nivel internaţional, în fiecare zi, 19.000 de copii sub cinci ani mor din cauze care pot fi prevenite. În România, copiii sunt cei mai afectaţi de sărăcie, violenţă, abuz şi neglijare. În epoca internetului, în întreaga lume, peste 100 de milioane de copii nu au şansa să înveţe să scrie şi să citească. Doar în România, aproximativ 400.000 de copii nu merg la şcoală în mod regulat, iar 40% dintre copiii de 15 ani sunt semianalfabeţi.

O donație lunară cât de mică poate ajuta un copil să aibă o viaţă mai bună!

Împreună cu partenerii săi, UNICEF luptă pentru ca toţi copiii lumii să fie hrăniţi corespunzător, să crească sănătoşi alături de familiile lor, să fie protejaţi împotriva violenţei, exploatării, abuzului şi a neglijării, să aibă acces la educaţie şi să se poată dezvolta la potenţialul lor maxim.

Pentru a susţine aceste eforturi, Reprezentanța UNICEF în România continuă campania Prietenii UNICEF în intervalul 22 octombrie – 23 decembrie 2012 în 66 de sucursale BRD – Groupe Société Générale din Iaşi, Constanţa, Ploieşti şi Oradea. Scopul acestei campanii este de a convinge clienţii BRD – Groupe Société Générale să devină  Prieteni UNICEF, adică donatori lunari pentru copii. Astfel, UNICEF poate ajuta pe termen lung copiii dezavantajați din România, dar și din întreaga lume, bazându-se pe un venit constant și putând planifica intervenţiile mai eficient și pe perioade mai lungi de timp, cu efecte durabile și sustenabile.

Persoanele fizice şi juridice care au un cont curent deschis la BRD – Groupe Société Générale pot sprijini lunar copiii vulnerabili din România și din întreaga lume cu o donație lunară, fără niciun comision nici pentru ei, nici pentru UNICEF și fără să fie nevoie să meargă de fiecare dată la bancă. Pe site-ul www.unicef.ro, puteţi consulta lista sucursalelor unde vă puteţi întâlni cu mesagerii UNICEF. Aceştia sunt foarte uşor de recunoscut: au o legitimație ștampilată, o mapă de prezentare a proiectelor UNICEF și nu cer niciodată bani în numerar. Puteţi verifica dacă cineva face parte din echipa noastră sunând la 021.201.78.55 sau trimiţând un email la adresa rmanta@unicef.org.

Ce poţi să faci ca Prieten UNICEF? Poți ajuta un copil să meargă la școală, poți hrăni un copil malnutrit şi astfel să îl ajuţi să supravieţuiască, poți proteja copiii împotriva unor boli grave sau poţi ajuta un copil să crească alături de familia lui.

O donație cât de mică reprezintă şansa la o viaţă mai bună pentru un copil din România sau din alt colţ al lumii! UNICEF mulţumeşte BRD – Groupe Société Générale pentru tot sprijinul acordat în desfăşurarea campaniei Prietenii UNICEF. Până acum, peste 3.000 de persoane au decis să sprijine copiii din România şi din întreaga lume devenind Prieteni UNICEF!


Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre BRD-Groupe Société Générale

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a patra capitalizare bursieră la BVB. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Articol din: 29 October 2012

Citeşte în continuare