UNICEF avertizează! E foamete în regiunea Sahel!

Inapoi

Reprezentanța UNICEF în România lansează campania online de strângere de fonduri “Foamete în regiunea Sahel” pentru a ajuta peste un milion de copii cu malnutritie severa din această regiune din Africa de Vest.

În Sahel peste 15 milioane de oameni sunt expusi riscului de malnutritie severa. Ploile slabe, recoltele distruse de secetă mai mulți ani la rând (2005, 2010 și acum și 2012), precum și prețurile tot mai mari la alimente au creat o situație de criză în opt țări: Burkina Faso, Chad, Mali, Mauritania și Niger, Camerun, Nigeria și Senegal.

Pentru UNICEF principala preocupare o constituie cei peste un milion de copii sub cinci ani din zonele afectate care vor avea nevoie de tratament specializat şi vital împotriva subnutriţiei severe, tratament acordat în centre speciale de nutriţie. Numărul copiilor cu malnutritie severa ar putea să crească în funcţie de durata şi amploarea crizei şi ar putea ajunge la 1,4 milioane.

Deși criza de alimente din regiunea Sahel a fost semnalizată din decembrie 2011, din păcate eforturile făcute până în prezent sunt insuficiente. Conform estimărilor UNICEF, este nevoie de $100 pentru a trata şi si a salva viaţa unui copil care suferă de subnutriţie acută severă.

Pe site-ul www.sustineunicef.ro, persoanele care vor să sprijine copiii din regiunea Sahel pot dona direct prin tranzacții securizate de payU și pot ajuta prin distribuirea mesajului. Informații suplimentare despre situația din Sahel și eforturile depuse până în prezent pentru a remedia criza de alimente sunt disponibile pe site-ul campaniei și pe pagina de Facebook Susține UNICEF. Donațiile vor susţine în mod direct eforturile umanitare din regiunea Sahel, oferind șansa la viață în cazul multor copii cu malnutriție severa din această regiune grav afectată.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Articol din: 19 April 2012

Citeşte în continuare