UNICEF ajută copiii din Rast

Inapoi

În cadrul campaniei "Preţuieşte Viaţa" iniţiată de Televiziunea Română şi UNICEF, vineri, 5 mai 2006, Reprezentanţa UNICEF în România a donat taberei de sinistraţi din Rast, judeţul Dolj, 2 corturi, unul sanitar, dotat cu echipamente medicale şi medicamente, care va servi drept cabinet medical şi unul în care va fi amenajat un centru de asistenţă psiho-socială pentru comunitatea afectată de inundaţii.

De asemenea, UNICEF a donat obiecte de igienă personală, detergenţi, dezinfectanţi şi echipamente sanitare şi mobilier specific care vor fi distribuite prin intermediul Prefecturii judeţului Dolj.Valoarea totală a acestor prime donaţii este de 42.000 USD.

Echipa UNICEF a avut şi o întrevedere cu autorităţile din judeţul Dolj, pentru a stabili acţiunile de ajutorare a sinistraţilor care vor fi desfăşurate în perioada următoare.

La începutul săptămânii viitoare, UNICEF va distribui rechizite tuturor copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară din satele afectate de inundaţii din judeţul Dolj, în valoare de aproximativ 23.000 USD.

Aceste acţiuni fac parte din campania de ajutorare a copiilor din zonele inundate din sudul ţării “Preţuieşte Viaţa”, iniţiată de Televiziunea Română şi UNICEF. Cu ajutorul fondurilor strânse în urma acestei campanii, UNICEF va contribui la susţinerea copiilor şi familiilor afectate de inundaţii, în special în ceea ce priveşte sănătatea, educaţia şi protecţia lor.

Persoană de contact: Codruţa Hedeşiu, Coordonator Relaţii Externe şi Presă, UNICEF Romania, tel: (021)201.78.64, e-mail chedesiu@unicef.org.

Articol din: 17 April 2006

Citeşte în continuare