UNICEF a desemnat primul Ambasador naţional al Bunăvoinţei pentru România

Inapoi

Astăzi, UNICEF aniversează 60 de ani de prezenţă mondială. Organizaţia Naţiunilor Unite a înfiinţat UNICEF (Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii) în anul 1946 pentru a veni în ajutorul copiilor afectaţi de cel de-al doilea Război Mondial în Europa şi China.

În timp, UNICEF şi-a extins mandatul pentru a răspunde nevoilor pe termen lung ale copiilor şi femeilor din ţările în curs de dezvoltare din întreaga lume.

În 1965, UNICEF a primit Premiul Nobel pentru Pace, iar în 1989 Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat Convenţia cu privire la Drepturile Copilului, tratatul de drepturile omului acceptat de cele mai multe ţări. În prezent, organizaţia este prezentă în 156 de ţări şi teritorii, unde implementează programe de sănătate şi nutriţie pentru copii, de igienizare şi îmbunătăţire a calităţii apei, programe de educaţie şi de protecţie a copiilor împotriva violenţei, exploatării şi infectării HIV.

UNICEF este prezent în România din anul 1991, oferind asistenţă autorităţilor române şi societăţii civile pentru crearea unui mediu favorabil pentru copiii dezavantajaţi, prin dezvoltarea de programe complexe de sănătate, nutriţie, educaţie şi protecţie. De curând, UNICEF a demarat o serie de activităţi pentru atragerea de fonduri în beneficiul copiilor dezavantajaţi din România, iar răspunsul companiilor internaţionale şi naţionale din ţară nu a întârziat să apară.

Cu ocazia aniversării a 60 de ani, la sediul Reprezentanţei din România a avut loc lansarea emisiunii filatelice UNICEF 60, realizată de Romfilatelia, unul din partenerii tradiţionali ai UNICEF. Compoziţia grafică a timbrului reuneşte într-o manieră unitară logoul organizaţiei alături de o imagine care surprinde un grup de copii într-o ipostază optimistă, simbol al misiunii UNICEF – şi anume asigurarea bunăstării tuturor copiilor lumii.

De asemenea, în cadrul evenimentului, domnul Pierre Poupard, Reprezentant UNICEF în România a anunţat desemnarea doamnei Andreea Marin ca prim Ambasador UNICEF al Bunăvoinţei la nivel naţional. În anul 2007, Andreea Marin va sprijini UNICEF România pentru promovarea drepturilor copiilor şi conştientizarea societăţii cu privire la problemele acestora. În ultimii doi ani, Andreea Marin a susţinut o mare parte din acţiunile UNICEF, dovedindu-se a fi unul dintre cei mai mari suporteri ai cauzei copiilor. La iniţiativa Andreei Marin, TVR, în parteneriat cu UNICEF, a derulat la începutul anului 2005 campania naţională Zâmbet pentru Asia în beneficiul copiilor afectaţi de Tsunami, iar în 2006 campania Preţuieşte Viaţa, în favoarea copiilor afectaţi de inundaţiile din sudul României.

“Devenind ambasador UNICEF, Andreea Marin se alătură unui număr considerabil de personalităţi recunoscute şi respectate – sportivi, muzicieni sau actori – care sprijină activitatea UNICEF la nivel naţional, regional sau global. Aceşti ambasadori sunt aleşi nu numai datorită recunoaşterii de care se bucură, ci mai ales respectului pe care l-au câştigat prin acţiunile lor umanitare”, a declarat Pierre Poupard, Reprezentant UNICEF în România.

Persoană de contact:
Codruta Hedeşiu, Coordonator Relaţii Externe şi Presă, tel: (021)201.78.64, e-mail chedesiu@unicef.org

Articol din: 17 April 2012

Citeşte în continuare