Teledonul organizat de Realitatea TV şi UNICEF a strâns pentru victimele inundaţiilor 490.000 de euro şi alte ajutoare materiale, în valoare de peste 56.000 de euro

Inapoi

Teledonul organizat de Realitatea TV şi UNICEF, cu sprijinul Romtelecom şi Romsilva, a strâns 490.000 de euro şi multe alte ajutoare materiale, în valoare de peste 56.000 de euro, iar donaţiile continuă să sosească.

Toţi aceşti bani şi bunurile donate vor ajuta oamenii aflaţi în suferinţă din Moldova şi Maramureş să îşi poată recupera viaţa de dinainte de inundaţii. La eveniment au participat personalităţi naţionale şi internaţionale care au dorit, cu acest prilej, să-şi exprime solidaritatea faţă de victimele apelor. Teledonul face parte din campania umanitară “România prinde rădăcini”, care va continua timp de o lună.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în cadrul evenimentului că nu mai este nevoie de apă şi de conserve şi a făcut apel la români să contribuie, dacă doresc, cu mobilă, materiale de construcţie, frigidere, aragaze, încălţăminte şi rechizite şcolare pentru copii. El a mai spus că solidaritatea comunei este obligatorie pentru refacerea zonelor afectate şi că nu este suficientă solidaritatea Guvernului. Preşedintele a mai declarat că va cumpăra din banii lui materialele necesare construirii casei unei bătrâne. Şi primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a dorit să-şi exprime susţinerea faţă de această iniţiativă şi a declarat că va contribui cu 30 de arbori, iar pentru copiii afectaţi va dona salariul său pe o lună.

Evenimentul-maraton de tip teledon, difuzat între orele 20.00-24.00, prezentat de Mihai Tatulici şi Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF, a mai fost sprijinit, printre alţii, de primarul Capitalei Sorin Oprescu, fosta gimnastă Andreea Răducan şi regizorul Sergiu Nicolaescu, comentatorul Cristian Ţopescu, creatorul de modă Cătălin Botezatu, actorii Manuela Hărăbor şi Ion Dichiseanu, omul de afaceri George Copos, artiştii Johnny Răducanu, Andra, Tudor Chirilă, Ştefan Bănică jr. şi Zoli (Sistem), miniştrii Ludovic Orban, Adrian Iorgulescu, Lazlo Borbely, Cristian David, Cristian Adomniţei şi Paul Păcuraru, politicienii Elena Udrea, Marian Vanghelie, Andrei Chiliman, Gheorghe Funar, Cristian Boureanu împreună cu soţia sa, Valentina Pelinel, reprezentantul UNICEF în ţara noastră, Edmond McLoughney, ambasadorul american la Bucureşti, Nicholas Taubman, membrii formaţiei Iron Maiden, dar si echipa de prezentatori şi moderatori Realitatea TV.

O parte dintre donaţii au provenit de la companii care au dorit să vină în ajutorul sinistraţilor din nord-estul României: Romtelecom, partenerul Realitatea TV în realizarea acestui teledon, Distrigaz Sud, Grupul E.ON, Pampers, Dufa Deutek, Amway, BRD, Raiffeisen Bank şi Orange, partener UNICEF.

Campania “România prinde rădăcini” va continua timp de o lună, perioadă în care numerele de telefon şi de SMS vor rămâne la dispoziţia telespectatorilor care doresc să devină donatori. Romtelecom a pus la dispoziţie două numere de telefon,0900.900.120 cu tarif de 10 euro pe apel şi 0900.900.125 cu tarif de 5 euro pe apel. În plus, la numărul 879 se pot trimite SMS-uri cu valoarea de 2 euro – pentru reţelele Orange şi Vodafone şi de 2 Euro plus TVA pentru reţeaua Cosmote. De asemenea, în sprijinul sinistraţilor, a fost deschis la BRD contul UNICEF.

Odată cu demararea campaniei “România prinde rădăcini”, Realitatea TV iniţiază şi o acţiune de împădurire a zonelor afectate de viituri. Sub sloganul “Copiii sădesc viitorul” vor fi plantaţi 1 milion de arbuşti donaţi de Romsilva, cu scopul de a preveni, în viitor, producerea unor inundaţii similare.a

Articol din: 17 April 2008

Citeşte în continuare