Supereroul Cipta ajută UNICEF să pună capăt violenței în școli

Inapoi

JAKARTA/NEW YORK, 10 ianuarie 2019 – Supereroul Cipta se alătură UNICEF pentru a pune capăt violenței în școli, iar creatoarea sa, Rizka Raisa Fatimah Ramli, o elevă de 17 ani din Makassar, Indonezia, câștigă concursul internațional de benzi desenate organizat de UNICEF și de Comics Uniting Nations (Benzile Desenate Unesc Națiunile).

49573191_10156816294809788_704766539424858112_o

Cu superputerile sale, Cipta aduce la viață obiecte imaginate și desenate de copii, iar acestea opresc violența și bullying-ul și îi țin pe copii în siguranță.

“L-am creat pe Cipta pentru a atrage atenția asupra actelor de violență și bullying la care copiii din Indonezia si din întreaga lume sunt supuși în fiecare zi,” a spus Rizka.
“Prin benzile desenate, simt că personajul pe care mi l-am imaginat devine real și pot astfel s[ îi țin sub control pe hărțuitori. Sper să fiu sursă de inspirație pentru mulți oameni, în special pentru copii, să își spună povestea, dacă nu prin cuvinte, prin desene.”

Concursul de benzi desenate, lansat de UNICEF și Comics Uniting Nations în octombrie 2018, invita copiii și tinerii să creeze un supererou de benzi desenate care să îl înfrângă pe Silence (Tăcerea)– un personaj supranatural care îi împiedică pe copii să vorbească și să ia măsuri împotriva violenței din școli și din afara lor. Tineri din peste 130 de țări s-au înscris în concurs, fiind primite aproximativ 3.600 de materiale. Pe site-ul concursului s-au strâns peste 23.000 de voturi pentru a decide cine este câștigătorul.

Rizka va colabora mai departe cu o echipă de profesioniști pentru a publica o carte integrală de benzi desenate care va purta numele de Cipta. Cartea sa de benzi desenate va fi prezentată liderilor mondiali în cadrul Forumului politic la nivel înalt pe tema dezvoltării durabile în iulie 2019 și va fi distribuită copiilor din lumea întreagă.

49805520_10156816294924788_2071945043098206208_o

“Numărul incredibil de desene primite transmite mesajul puternic că tinerii și copiii vor să rupă tăcerea în ceea ce privește violența și bullying-ul din școli,” a adăugat Directorul UNICEF de Comunicare, Paloma Escudero. “Felicitări Rizkăi pentru proiectul câștigător, care va fi o sursă de inspirație pentru mii de elevi care își vor face și ei auzite vocile și vor contribui la stoparea violenței (#ENDviolence) din școli și din afara lor.”

De la bătăi și bullying la hărțuire sexuală și pedepse corporale, violența în școală și în afara ei poate avea consecințe devastatoare pe termen lung pentru copii. Concursul internațional pentru un supererou de benzi desenate a avut rolul de a încuraja copiii și tinerii să participe la campania internațională a UNICEF, pentru a cataliza eforturile de oprire a violenței – #ENDviolence – în școli, prin intermediul benzilor desenate.

Pentru informații suplimentare, inclusiv descrieri ale supereroului și ilustrații, vizitați site-ul concursului: https://uni.cf/school-superhero

Note către Editori:
Mai multe informații despre campania internațională UNICEF’s #ENDviolence aici.
Despre UNICEF
UNICEF lucrează în unele dintre cele mai dificile locuri din lume, pentru a ajunge la copiii cei mai dezavantajați. În 190 de state și teritorii, lucrăm pentru fiecare copil, pretutindeni, pentru a construi o lume mai bună pentru toți.

Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, vizitați: www.unicef.org
Urmăriți UNICEF pe Twitter și Facebook

Despre Comics Uniting Nations
Comics Uniting Nations (Benzile Desenate Unesc Națiunile) este un parteneriat între UNICEF, PCI Media, The World’s Largest Lesson și Reading with Pictures. Scopul său este de a explica prin intermediul benzilor desenate Obiectivele de Dezvoltare Durabilă cetățenilor de toate vârstele, din lumea întreagă. În colaborare cu o serie de artiști, Comics Uniting Nations folosește limbajul vizual universal și puterea transformatoare a benzilor desenate pentru a informa și educa publicul despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și pentru a-i responsabiliza să aducă schimbări pozitive și de durată în propriile comunități și în toată lumea: www.comicsunitingnations.org
Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:
Helen Wylie, UNICEF New York, Tel: +1 917 244 2215, hwylie@unicef.org
Kinanti Pinta Karana, UNICEF Indonezia, Tel: +62-815-880-5842, kpkarana@unicef.org

Articol din: 17 January 2019

Citeşte în continuare