Rezultatele campaniei jucăriilor de pluș, inițiată de IKEA Foundation, UNICEF și Salvați copiii.

Inapoi

Campania Jucăriilor de Pluș de anul acesta a demonstrat puterea copiilor de a ajuta alți copii. Cei mai vulnerabili oameni din lume, copiii din zone defavorizate, vor primi o nouă șansă la educație datorită unor prichindei talentați care    și-au pus creativitatea în joc. Zece personaje colorate au fost transformate în jucării de pluș în cadrul unei competiții de desen organizate în toate magazinele IKEA din lume. Albert, un băiețel din România, s-a aflat printre cei zece câștigători și a avut ocazia să ajute milioane de copii. Pentru fiecare liliac de pluș desenat de el, dar și pentru celelalte jucării cumpărate, IKEA Foundation a donat un euro către Salvați Copiii și UNICEF.

rezultate_jucarii_plus

În perioada 1 noiembrie – 26 decembrie 2015, vizitatorii magazinului IKEA din București au cumpărat 48.371 de jucării de pluș și cărți de povești, situând magazinul IKEA din România pe locul al 29-lea între toate cele peste 300 de magazine IKEA din lume participante la această campanie globală. Pentru fiecare jucărie de pluș sau carte de povești cumpărate pe durata Campaniei Jucăriilor de Pluș, IKEA Foundation va dona câte 1 euro pentru proiecte educaționale realizate de Salvați Copiii și UNICEF.

Din 2003, Campania Jucăriilor de Pluș pentru Educație a contribuit la donarea a 88 de milioane de euro către Salvați Copiii și UNICEF, crescând gradul de prezență la școală în rândul celor mai marginalizați și vulnerabili copii. Fondurile au fost investite și în pregătirea profesorilor, manuale și îmbunătățirea sistemelor de protecție a copiilor în școli și comunități.

Acum, peste 12 milioane de copii din 46 de țări au parte de școli mai bune, profesori și manuale datorită parteneriatului de 13 ani dintre IKEA Foundation, Salvați Copiii și UNICEF.

„Educația este un drept al omului și modalitatea în care îi pregătim pe copii cu abilitățile și cunoștințele de care au nevoie să reușească în lume. De asemenea salvează vieți, protejează și construiește pacea. Noi, la Save the Children, suntem extrem de recunoscători pentru parteneriatul pe care îl avem cu IKEA Foundation și susținerea pe care o primim din partea angajaților și clienților IKEA din toată lumea. Împreună, i-am ajutat enorm pe copiii cu dizabilități și pe copiii din grupurile etnice minoritare, iar Salvați Copiii nu se va opri până ce toți copiii vor avea oportunitatea să învețe,” spune David Skinner, Director al Inițiativei Globale pentru Educație Save the Children.

În România, două dintre cele mai vulnerabile grupuri sunt copiii de etnie Roma și copiii cu probleme de sănătate mintală. Salvați Copiii lucrează la proiecte de dezvoltare a abilităților parentale, servicii de consiliere și îmbunătăţire a competenţelor de evaluare şi intervenţie pentru profesori. 9.200 de familii sunt acum pregătite să aibă grijă de nevoile emoționale și de dezvoltare ale copiilor și 653 de copii preșcolari de etnie Roma au participat la grădinițe estivale.

„UNICEF mulțumește IKEA Foundation, angajaților și clienților IKEA care în ultimii 13 ani au contribuit la transformarea vieților copiilor prin educație,” declară Josephine Bourne, UNICEF Global Chief of Education. „Vom continua aceste activități, astfel încât mai mulți copii vulnerabili și marginalizați să aibă oportunitatea să își creeze un viitor mai bun pentru ei și familiile lor prin educație”, adaugă Josephine Bourne.

Articol din: 4 February 2016

Citeşte în continuare