Referitor la adopţia copiilor din Haiti

Inapoi

În urma cutremurului din Haiti un număr mare de copii au fost separaţi de familiile şi de aparţinătorii lor.

Numeroase persoane din lumea întreagă şi-au exprimat dorinţa de a-i lua pe aceşti copii în casele lor pentru a le oferi sprijin şi a-i îngriji, şi le mulţumim pentru grija pe care o arată. Asistenţa maternală şi adopţia internaţională vor fi probabil două din mijloacele prin care se vor asigura copiilor haitieni îngrijirea şi sprijinul indispensabile/necesare. Înţelegem pe deplin motivele pentru care familiile din lumea întreagă doresc să ofere copiilor din Haiti un cămin călduros şi plin de afecţiune. Experienţa UNICEF în situaţii de criză şi haos a arătat că prioritatea o reprezintă reunirea copiilor cu membrii familiilei care au supravieţuit. Nu dorim în nici un caz să separăm copiii de rudele apropiate sau alţi membri ai familiei lărgite.

” Se va face tot posibilul pentru reunirea copiilor cu familiile lor. Doar în cazul în care acest lucru se dovedeşte imposibil şi în urma unei evaluări corespunzătoare, autorităţile competente vor lua în considerare alternative permanente, precum adopţia” a declarat directorul executiv al UNICEF, Ann M. Veneman.

În prezent, nu analizăm opţiunile de îngrijiri alternative, ci ne concentrăm asupra acordării imediate de sprijin şi îngrijiri de urgenţă acestor copii. În acest moment este nevoie de sprijin şi îngrijiri pentru a salva vieţile copiilor din Haiti.

Adopţiile internaţionale sunt guvernate de Convenţia de la Haga.

Persoană de contact UNICEF România:

Codruţa Hedeşiu, Ofiţer Relaţii Externe şi Presă, email: chedesiu@unicef.org, tel.: +40 21 201 78 64

Articol din: 17 April 2012

Citeşte în continuare