Realitatea TV şi UNICEF organizează teledonul "Haiti. Copiii haosului"

Inapoi

Realitatea TV şi UNICEF organizează duminică, 24 ianuarie, la Bucureşti, un teledon destinat strângerii de fonduri pentru copiii sinistraţi în urma seismului devastator care a lovit statul Haiti pe 12 ianuarie şi pentru ajutorarea familiilor acestora.

Linii telefonice speciale şi conturi dedicate acestui eveniment vor sta la dispoziţia tuturor celor care vor dori să facă un gest caritabil. Ca şi în cazul altor exerciţii de solidaritate iniţiate de Realitatea TV, televiziunea de ştiri va avea ca invitaţi personalităţi din toate domeniile vieţii publice. Teledonul “Haiti. Copiii haosului” va fi difuzat în direct la Realitatea TV, duminică, începând cu ora 16:00, într-o ediţie specială realizată de Mihai Tatulici.

Drama fără precedent prin care trec milioane de oameni va avea un ecou puternic la Bucureşti. Realitatea TV este singura televiziune din România care a trimis până în momentul de faţă corespondenţi în locul unde s-a petrecut cea mai mare catastrofă naturală din ultima perioadă. Cristian Zărescu şi Radu Diaconescu vor transmite, de peste ocean, poveştile celor care nu mai au cuvinte şă-şi exprime durerea şi vor arăta telespectatorilor disperarea şi haosul care au pus stăpânire pe statul din America Centrală. Reportajele realizate de cei doi vor fi difuzate în jurnalele de ştiri, în timpul teledonului “Haiti. Copiii haosului”, dar şi în cadrul campaniei “Apocalipsa după cutremur”, care va continua să prezinte evoluţia situaţiei din statul haitian şi după teledon.

UNICEF România s-a alăturat eforturilor umanitare internaţionale de amploare pentru asistarea celor două milioane de copii afectaţi de cutremur. Fondurile strânse vor susţine eforturile strânse de UNICEF la nivel mondial pentru satisfacerea nevoilor speciale de hrană, adăpost şi protecţie ale copiilor din Haiti.

Realitatea TV nu este la prima acţiune de acest gen. “Am făcut primul exerciţiu de solidaritate al oamenilor din România cu alţi oameni necunoscuţi de pe planetă aflaţi în impas acum cinci ani, după tsunami-ul din Indonezia. Românii au trecut examenul fabulos. În Banda Aceh e o şcoală construită din banii românilor, o grădiniţă şi vreo 200 de copii care vor şti toată viaţa că există România“, povesteşte realizatorul tv Mihai Tatulici.

Cutremurul din Haiti şi relaţia noastră umană cu cei de acolo au o notă în plus, la care numai când mă gândesc mă apucă disperarea. Într-o ţară cu o speranţă de viaţă foarte mică, majoritatea victimelor sunt copii şi tineri. A-i ajuta pe copii este religia cea mai profundă a sufletului omenesc. Haiti trebuie să fie pentru noi o dublă provocare: să-i ajutăm acum, când şi nouă ne este greu, şi să arătăm generozitate pentru nişte copii care sunt la vârsta la care nu înţeleg cine îi ajută. Şi cred că nici nu ne vor mulţumi vreodată. A face bine fără să aştepţi recunoştinţă este condiţia normală a unui om“, este mesajul lui Mihai Tatulici.

“În orice situaţie de urgenţă, copiii sunt cei mai vulnerabili. Stă în puterea noastră să ajutăm cât mai mulţi copii, a căror viaţă era grea oricum, să supravieţuiască acestui cutremur devastator. Orice donaţie în aceste clipe este preţioasă şi va fi utilizată în totalitate pentru eforturile de ajutorare a copiilor şi familiilor acestora” a declarat reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney.

Realitatea TV este prima staţie TV de ştiri creată în România, ocupând în acest moment poziţia de lider în acoperirea celor mai importante evenimente naţionale. Realitatea TV reprezintă canalul TV care oferă informaţiile din ţară şi din lume care contează cu adevărat, precum şi analize cuprinzătoare, realizate într-o manieră obiectivă şi profesionistă. Realitatea TV difuzează zilnic, în medie, 35 de transmisiuni în direct şi invită, în fiecare zi, peste 15 analişti, jurnalişti şi specialişti care explică telespectatorilor evenimentele zilei. Realitatea TV face parte din trustul de presă Realitatea-Caţavencu, iar acesta mai deţine, printre altele, prima televiziune de business din România – The Money Channel, reţelele Radio Guerrilla, Gold FM şi Realitatea FM, cel mai influent săptămânal românesc de satiră politică – “Academia Caţavencu”, precum şi portalurile REALITATEA.NET şi MONEY.RO.

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor, din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi ale guvernelor.

Persoane de contact:

Lucian Florea - PR Manager Realitatea TV, lucian.florea@realitatea.net

Codruţa Hedeşiu – Coordonator Relaţii Externe şi Presă UNICEF România, chedesiu@unicef.org

Articol din: 17 April 2010

Citeşte în continuare