Protecţia femeilor şi copiilor din zonele afectate de conflictul din Georgia

Inapoi

UNICEF şi-a declarat îngrijorarea profundă cu privire la escaladarea ostilităţilor din Oseţia de Sud, unde rapoartele indică un număr mare de victime din rândul civililor. Majoritatea celor prinşi în conflict şi care au nevoie de sprijin şi siguranţă o reprezintă femeile şi copiii.

UNICEF s-a alăturat comunităţii internaţionale într-un apel pentru încetarea imediată a ostilităţilor şi a apelat la toate părţile implicate în conflict pentru a asigura siguranţă şi protecţie – inclusiv acces la asistenţă umanitară – pentru toţi civilii, în special pentru femei şi copii.

UNICEF coleborează îndeaproape cu celelalte agenţii ONU de la faţa locului, evaluând situaţia şi nevoile imediate ale victimelor. În prezent, accesul în zonele de conflict este extrem de dificil. Organizaţia Naţiunilor Unite a transmis deja oferta sa de asistenţă umanitară guvernelor Georgiei şi Federaţiei Ruse.

UNICEF are birouri la Tbilisi, Georgia şi în Moscova şi Vladikavkaz (Oseţia de Nord) în Rusia şi lucrează în strânsă colaborare cu guvernele şi cu partenerii care implementează programele sale. Impreună, monitorizează cu atenţie situaţia din teritoriile afectate de conflict şi se află în contact permanent cu autorităţile guvernamentale.

Articol din: 17 April 2008

Citeşte în continuare