Uniţi pentru copii

Inapoi

Acest număr al buletinului informativ face o sinteză a programelor şi a activităţilor în care UNICEF este partener la ora actuală în România.

De asemenea, prezintă pe larg patru din principalele domenii în care lucrăm. Acestea sunt: campania pentru participarea şcolară „Hai la şcoală!“ , proiectul „Prima prioritate: niciun copil invizibil!” axat pe dezvoltarea serviciilor comunitare de bază, promovarea alăptării şi HIV/SIDA. Articolele încadrează în context fiecare din aceste programe şi descriu acţiunile realizate, rezultatele obţinute şi planurile de viitor. În acelaşi timp, sunt prezentate şi ultimele noutăţi referitoare la activitatea noastră de mobilizare a resurselor, graţie căreia reuşim să ne finanţăm activităţile.

Pentru a scoate în evidenţă latura umană, am inclus două povești din care reiese situaţia familiilor pe care programele noastre încearcă să le ajute. Acestea sunt nişte poveşti triste, ce trebuie însă spuse pentru a ne reaminti de excluderea socială în care trăiesc numeroşi copii şi multe familii. Angajaţii UNICEF petrec mult timp pe teren în întreaga ţară, aducând în permanenţă la zi cunoştinţele pe care le avem despre situaţia familiilor şi a comunităţilor defavorizate şi găsind moduri şi mijloace mai eficiente de a lucra cu partenerii pentru a ameliora situaţia copiilor într-un mod durabil.

Sperăm că acest buletin informativ va oferi răspunsurile la întrebările pe care mulţi le au în legătură cu activitatea UNICEF în România. În cazul în care au nevoie de informaţii suplimentare, cititorii pot consulta pagina noastră de Internet, www.unicef.org/romania pentru versiunea în limba engleză şi www.unicef.ro pentru versiunea în limba română. Cititorii care doresc să susţină financiar activitatea UNICEF în România găsesc toate detaliile aferente la adresa www.sustineunicef.ro.

Într-o notă mai personală, mandatul meu în România ajunge la final în mai 2012, după patru ani şi jumătate. Cu această ocazie, doresc să mulţumesc tuturor oamenilor minunaţi pe care i-am întâlnit aici, mai ales partenerilor din cadrul Guvernului şi din sectorul neguvernamental de la nivel central, judeţean şi local. Aş dori de asemenea să mulţumesc susţinătorilor noştri din sectorul privat, mass-media şi din rândul publicului larg. Trebuie să ofer mulţumiri şi personalului dedicat al Reprezentanţei UNICEF în România, care munceşte din răsputeri zi de zi, asigurându-se că planurile şi strategiile ce vizează copiii dezavantajaţi prind viaţă. Îmi pare rău că părăsesc această minunată ţară, dar sunt fericit că activitatea UNICEF va continua să ofere copiilor defavorizaţi şansa de a-şi atinge potenţialul maxim în viaţă.

Edmond McLoughney

Reprezentant UNICEF în România

Articol din: 1 August 2012

Citeşte în continuare