Planurile de ajutorare UNICEF în regiunea Cornul Africii

Inapoi

Odata cu declararea foametei în două regiuni din sudul Somaliei și rate ale malnutriție ajunse la niveluri alarmante în regiunile aride și semi-aride din Cornul Africii, aproape 720.000 de copii sunt expuşi riscului de deces dacă nu primesc asistenţă de urgenţă. În total 2,23 milioane de copii din Etiopia, Kenya și Somalia suferă de malnutriție acută.

“Suntem pregătiți să livrăm ajutoare ce constau în alimente terapeutice și suplimente nutritive în regiune”, a declarat Shanelle Hall, directoral diviziei de aprovizionare UNICEF. ” Pentru a salva vieţi, trebuie să acţionăm acum-să livrăm înregiune cantităţi masive de medicamente, vaccinuri, suplimente nutritive, cât mai repede posibil iar apoi să le distribuim copiilor de urgență.”

“Resursele noastre din regiune au fost deja folosite pentru copiii din comunităţile greu accesibile afectate de secetăşi pentru copiii care se află în tabere de refugiaţi”, a spus Hall. UNICEF colaborează cu partenerii săi din teren pentru a vedea cum se pot extinde operaţiunile existente şi cum se pot folosi de evenimente precum “Ziua Sănătății Copilului” organizate frecvent în multe părţi ale regiunii.

“UNICEF foloseşte toate mijloacele posibile pentru a ajunge la fiecare copil. Obiectivul nostru este de a menţine copiii şi familiile lor în viaţă”, a declarat Elhadj CaSy, Director Regional UNICEF în Africa de Est şi de Sud. “Fiecare viaţă contează şi nu ne putem permite ca această criză să continue.”

Până în prezent în această lună, UNICEF a livrat 1.300 de tone metrice de ajutoare în cele mai afectate zone din sudul Somaliei, inclusiv alimente terapeutice pentru a trata peste 66.000 de copii malnutriţi. În următoarele luni, UNICEF își va extinde aria de acoperire pentru ca suplimentele nutritive să ajungă la 240.000 de copii, explorând în același timp posibilitatea de a ajunge la și mai mulţi copii şi familiile lor. UNICEF Etiopia a alocat ajutoare în valoare de 1,2 milioane dolari pentru aprovizionarea de urgenţă a regiunii somaleze afectate, iar UNICEF Kenya a oferit ajutoare de 1,4 milioane dolari pentru copii din tabere şi din zonele afectate de secetă.

Plase tratate cu insecticid împotriva țânțarilor pentru prevenirea malariei şi medicamente esenţiale, inclusiv vaccinuri sunt livrate pentru a sprijini campaniile de vaccinare masivă care vor fi efectuate în următoarele săptămâni. Pentru a extinde furnizarea de apă potabilă și pentru a asigura condiţii de igienă, vor fi forate puțuri sau reabilitate cele vechi; în același timp se vor intensifica activitățile de distribuție a apei potabile și de menținere a igienei.

“Apreciem generozitatea comunităţii internaţionale iar contribuţiile deja făcute fac diferența. Avem nevoie urgentă de mai multe fonduri pentru a face față nevoilor imense din teren. Fiecare minut petrecut fără ajutor înseamnă diferența dintre viață șimoarte”,a declarat Sy.

UNICEF estimează că sunt nevoie de 100 milioane de dolari în următoarele şase luni pentru a intensifica operaţiunile de asistență și pentru ca ajutoarele să ajungă la copiii din zonele afectate de secetă.


Pentru informa
ții suplimentare, puteți să-i contactaț
i pe:

Shantha Bloemen, UNICEF Nairobi, +27794955938, +254722999258 sbloemen@unicef.orgsau

Marixie Mercado, UNICEF Geneva, +41229095716, +41797567703, mmercado@unicef.org sau

Raluca Manta, UNICEF România, +40212017855, rmanta@unicef.org

Articol din: 17 April 2011

Citeşte în continuare