Pentru un nou început

Inapoi

În data de 27 septembrie 2007, grupul de companii Sofmedica a organizat evenimentul "Pentru un nou început", cu scopul special de a strânge fonduri pentru finanţarea a două proiecte dedicate copiilor. Acesta a fost evenimentul organizat în beneficiul UNICEF cu cel mai mare succes de până acum. Suma strânsă cu această ocazie se ridică la peste 145.000 de euro.

Peste 350 de personalităţi din viaţa politică, diplomatică, de afaceri şi artistică s-au reunit la Palatul Parlamentului, pentru un eveniment caritabil unic, în slujba copiilor aflaţi in suferinţă.

Cristiana şi George Copos, Mihaela şi Mircea Geoană, Ioana Tăriceanu, Leslie Hawke, Ambasadorul Statelor Unite în România, E.S. Nicholas Taubman, Ambasadorul Elveţiei în România, E.S. Tony Hagen, Ambasadorul Peru în România, E.S. Elard Escala, Ambasadorul Republicii Elene în România, E.S Athanassios Dendoulis, Cristian Boureanu şi Valentina Pelinel, Doina Levintza, Maria Radu, Geanina Corondan, Eleonor Sebastian, Veronica Savanciuc, Camelia Şucu, Jean Valvis, Andreea Mihai, Anca Vlad, Georgiana Pogonaru sunt doar câteva dintre personalităţile care au ales să transforme o zi din viaţa lor într-o “zi cu modă şi fapte bune”.
Susţinut de Victoria 46 şi organizat în beneficiul UNICEF, evenimentul a cuprins, în premieră în România, o prezentare de modă semnată de celebrii designeri Yves Saint Laurent, Alexander McQueen şi Roberto Cavalli, precum şi o licitaţie de bijuterii create de Ilias Lalaounis.

Fondurile strânse au fost donate UNICEF şi vor fi utilizate pentru susţinerea a două proiecte. Primul se referă la înfiinţarea unui department special, dedicat tratamentului dializei la domiciliu, în cadrul Spitalului Fundeni, folosind tehnologia SofMedica. De asemenea, UNICEF va transforma o maternitate într-un Spital Prieten al Copilului (Baby-Friendly Hospital), ca parte a unui proiect naţional care are drept scop îmbunătăţirea condiţiilor din maternităţile româneşti.

Cu ajutorul fondurilor strânse, UNICEF va putea oferi copiilor un nou început: copii în suferinţă vor beneficia de aparate de dializă de ultimă generaţie, care le pot oferi un tratament fără durere, în timpul nopţii, la domiciliu, iar nou-născuţii veniţi pe lume în maternitatea transformată în “Spital Prieten al Copilului” vor avea şanse mai bune de dezvoltare.

Articol din: 17 April 2007

Citeşte în continuare