ONU aniversează 67 de ani de existență

Inapoi

Bucuresti, 24 Octombrie 2012- Ziua Naţiunilor Unite este sărbătorită, anual, pe 24 octombrie, de către organizațiile și statele membre marcând astfel intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei Naţiunilor Unite. În acest an se aniversează 67 de ani de existență a organizației la nivel global și 40 de ani de parteneriat în România.

Rolul Naţiunilor Unite în România este de a împărtăşi din expertiza globală şi regională,  bune practici, a identifica experienţe pozitive în România pe care să le împărtăşim cu restul lumii. În România, Organizaţia Naţiunile Unite are rolul de a reuni diferiţi parteneri în jurul aceleiaşi mese pentru a găsi soluţii la problemele cu care se confruntă românii din categoriile vulnerabile.

Organizaţia Naţiunilor Unite este adesea vocea celor invizibili, a celor lipsiţi de voce: copiii, refugiaţii, migranţii, persoanele extrem de sărace, persoanele ce aparţin minorităţilor etnice, persoanele cu dizabilităţi etc.

Cu această ocazie Ministerul Afacerilor Externe a organizat o masă rotundă ce a prilejuit schimburi de opinii pe marginea principalelor repere ale participării României la activităţile ONU, cu accent atât pe dimensiunea istorică a colaborării dintre ONU și România, contextul actual şi perspectivele acesteia. Au fost prezenți la eveniment  Ministrul Afacerilor Externe – Titus Corlățean, academicianul Mircea Maliţa, Președintele Comisiei pentru politica externa a  Camerei Deputaţilor – László Borbély, Secretarul de stat pentru  Afaceri Globale, MAE – Dan Petre reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe, diplomaţi de rang înalt, foşti reprezentanţi ai României la Organizaţia Naţiunilor Unite, reprezentanţii instituţiilor specializate din Sistemul Naţiunilor Unite, personalităţi din mediul academic.

Coordonatorul Rezident al Națiunilor Unite și Reprezentantul UNICEF în România, doamna Sandie Blanchet, transmite un mesaj pentru a marca această zi.

Articol din: 24 October 2012

Citeşte în continuare