Nana Mouskouri din nou alături de UNICEF România

Inapoi

Binecunoscuta cântăreață, Nana Mouskouri, una din vocile de aur ale lumii, revine în România pentru un concert extraordinar și pentru a susține UNICEF.

Cu ocazia vizitei sale care va avea loc în perioada 1-4 decembrie, Nana Mouskouri, Ambasador Internațional al Bunăvoinței pentru UNICEF, va vizita maternitatea Sf. Pantelimon din București pentru a aduce în prim plan promovarea alăptării și practicile susținute de maternități prietene ale copilului.

În urmă cu 3 ani, cântăreața a participat la teledonul organizat de UNICEF împreună cu TVR care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru maternitățile din România. Vedeta a încurajat telespectatorii să doneze pentru cauză. Astfel, cu sprijin financiar în urma teledonului, din partea publicului generos, sectorului privat și asistență tehnică din partea UNICEF România, în prezent sunt 31 de maternități certificate ca Spitale Prietene ale Copilului.

Sub înaltul patronaj al Ambasadei Elene la București, Ambasadoarea Bunăvoinței pentru UNICEF va participa la un dineu privat de strângere de fonduri organizat de comunitatea greacă de afaceri din România în parteneriat cu compania SofMedica la inițiativa doamnei Catherine Sofianou.

Pe 4 decembrie, Nana Mouskouri, va susține un concert la Sala Palatului din București organizat de Project Events.

Datorită talentului ei de a vorbi şi cânta în engleză, franceză, germană, greacă, italiană şi spaniolă, Nana Mouskouri este purtătorul de cuvânt ideal pentru UNICEF, iar ea a folosit orice ocazie pentru a promova drepturile copiilor, atât în timpul vizitelor sale în locaţii asistate de UNICEF, cât şi în timpul concertelor. În calitate de Ambasador al Bunăvoinţei, Nana Mouskouri a promovat neîncetat acţiunile de strângere de fonduri şi campaniile de conştientizare ale UNICEF. În interviuri, dar şi în concertele sale, Nana Mouskouri nu ezită să ceară sprijin pentru programele în beneficiul copiilor. Ea însăşi a avut o contribuţie financiară generoasă la dezvoltarea unor proiecte în Guatemala, Kenya, Uganda, Vietnam, Bulgaria, Rusia și România.

Printre acțiunile recente întreprinse de Nana Mouskouri pentru UNICEF se numără înregistrarea unui mesaj și a unei melodii cu ocazia aniversării a 20 de ani de la ratificarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului. Ambasadoarea dorește să atragă atenția întregii lumi asupra faptului că cei care au cel mai mult nevoie de sprijin și ajutor sunt copiii și că stă în puterea noastră să acționăm pentru a ne asigura că toţi copiii își pot îndeplini visurile.

Nana Mouskouri s-a născut şi a crescut în Grecia şi a făcut studii de pian şi canto la Conservatorul din Atena. A debutat într-o tavernă din Plaka. La puţin timp după debut, a câştigat premiul întâi la un festival din Grecia – prima din numeroasele distincţii cu care a fost recompensată de-a lungul carierei sale.

Este artista cu cele mai multe albume vândute din toate timpurile, primind mai mult de 300 de discuri de aur şi platină. A concertat la Londra, la Royal Albert Hall, la Sala Olympia din Paris şi la Carnegie Hall din New York.

Despre Inițiativa Spital Prieten al Copilului în Romania

Iniţiativa a fost lansată în 1991 de către OMS și UNICEF într-un efort de a transforma toate maternitatile în centre de sprijinire şi promovare a alăptării. Alăptarea aduce copiilor avantaje care nu pot fi reproduse de nicio altă modalitate de hrănire. Beneficiile laptelui matern sunt vizibile din primele momente de dupa naştere şi durează toată viaţa. Un copil alaptat este mai sănătos şi are o dezvoltare fizică, psihică şi intelectuală mai bună. Legatura care se creează între mama şi copil în momentul alaptării este una extrem de puternica, iar unul dintre rezultatele cele mai bune ale promovării alăptarii este scăderea ratei abandonului copiilor în maternităţi.

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Pentru informaţii suplimentare, persoană de contact:
Codruţa Hedeşiu, Coordonator Relaţii Externe şi Presă UNICEF România, 021.201.78.64, chedesiu@unicef.org.

Articol din: 17 April 2011

Citeşte în continuare