Ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila s-a întâlnit astăzi cu Reprezentantul UNICEF pentru România, Dl. Edmond McLoughney

Inapoi

Ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila s-a întâlnit astăzi cu Reprezentantul UNICEF pentru România, Dl. Edmond McLoughney.

La întâlnire s-a discutat despre programele derulate în comun de Ministerul Sănătăţii şi UNICEF, precum şi despre diverse aspecte care sunt prioritare atât pentru Ministerul Sănătăţii, cât şi pentru UNICEF.


“Programele derulate până acum cu UNICEF au fost foarte eficiente şi consider ca această colaborare trebuie să continue şi înviitor, pentru că UNICEF prin cei peste 20 de ani de activitate în România a demonstrat că este un partener serios în ceea ce priveşte colaborarea bilaterală” – a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila.

Reprezentantul UNICEF a vorbit despre acele programe care au fost şi sunt un succes în România: “Pentru UNICEF este prioritară orice activitate care vizează ajutorarea aşa numitelor grupuri vulnerabile. În această categorie intră problematica mamei şi copilului, unde consider că în România am înregistrat un succes prin programul Spitalul- Prieten al copilului. Momentan, 41 de maternitati au aderat la această initiaţivă, 25 fiind certificate international. Sperăm ca până la sfârşitul anului un procent de 50% din copiii care se nasc în România să fie în maternităţi care vor face parte din acest program” - a spus Edmond McLoughney.

Atât Ministerul Sănătăţii, cât şi UNICEF susţin alăptarea a noilor născuţi. În acest sens, Reprezentantul UNICEF a cerut sprijinul Ministerului Sănătăţii ca şi în România să fie creat cadrul legislativ pentru aplicarea Codului Internaţional de Marketing al Substituentilor de Lapte Matern.

“Suntem de acord cu acest demers, Ministerul Sănătăţii a iniţiat din 2006 schimbare a reglementării care a asigurat accesul la lapte praf la o categorie foarte largă de beneficiari. Conform noului Ordin, pe viitor vor avea acces doar acele persoane, la care, într-adevăr, există o problemă medicală. Pe această cale noi dorim să promovăm alăptarea, cu atât mai mult cu cât studiile arată că nou- născuţii hrăniţi cu lapte matern până la 6 luni sunt mai sănătoşi decât cei hrăniţi cu substitute” - a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila.

La întâlnire s-a discutat şi despre alte domenii importante unde există colaborare între cele două instituţii, cum ar fi problema tratamentului antiretroviral a persoanelor infectatecu HIV/SIDA sau problema imunizării copiilor din comunităţile rrome.

Articol din: 17 April 2011

Citeşte în continuare