Ministrul educației și Reprezentantul UNICEF în România au vizitat două școli din Buzău parte a inițiativei UNICEF “Hai la Școală!”!

Inapoi

Joi, 12 iunie 2014, ministrul educației Remus Pricopie și Reprezentantul UNICEF în România Sandie Blanchet au vizitat Școala Gimnazială din comuna Cilibia și Școala „Nicolae Titulescu” din Buzău. Cele două școli fac parte din Inițiativa UNICEF de prevenire a absenteismului și abandonului școlar și creștere a participării școlare “Hai la Școală!”.

După ce au vizitat școlile, invitații au discutat cu profesorii și conducerea celor două școli, cu elevii și părinții deopotrivă, precum și cu autoritățile locale care sprijină participarea școlară a copiilor.

Atât Școala Gimnazială din comuna Cilibia, cât și Școala „Nicolae Titulescu” din Buzău reprezintă exemple de bună practică. Atunci când școala, comunitatea și familia colaborează, toți copiii, inclusiv cei în risc crescut de abandon școlar, merg la școală, își îmbunătățesc participarea școlară și rezultatele la învățătură.

UNICEF împreună cu Ministerul Educației Naționale, Institutul de Științe ale Educației, organizații neguvernamentale, autorități județene și locale dezvoltă și implementează un model sustenabil de reducerea a absenteismului și prevenire a abandonului școlar, cu rezultate concrete, pentru a influența politicile publice și participarea școlară la nivelul întregii țări.

Articol din: 16 June 2014

Citeşte în continuare