Mesaje frauduloase trimise în numele UNICEF

Inapoi

UNICEF Romania a luat la cunoştinţă faptul că un număr tot mai mare de corespondenţe realizate prin intermediul telefoanelor, emailurilor, al paginilor de Internet sau al poştei susţin în mod fals că au fost trimise de către UNICEF sau de către angajați ai organizaţiei.

Aceste mesaje, care au scopul de a obtine bani sau, în cele mai multe cazuri, datele personale ale destinatarului, sunt emise în mod fraudulos.

UNICEF recomandă ca destinatarii cărora li se solicită detalii personale să fie extrem de precauţi în legatură cu aceste mesaje. Oferirea de informaţii şi de bani persoanelor care trimit acest gen de mesaje frauduloase poate duce la pierderi financiare sau chiar la furtul identităţii. Victimele acestor emailuri pot, de asemenea, să se adreseze autorităţilor locale pentru a lua măsurile necesare.
Vă rugăm să luaţi în considerare urmatoarele aspecte:

  • UNICEF nu cere taxe de participare sau donații în nicio etapa a procesului de recrutare (aplicaţie, interviu, procesare, training, etc.)
  • UNICEF nu solicită informaţii cu privire la conturi bancare sau orice altă informaţie privată
  • UNICEF nu este asociat cu niciun fel de concurs care ofera premii, recompense, certificate sau burse în schimbul unei donații.

Articol din: 20 August 2012

Citeşte în continuare