Memorandum de Înțelegere între Guvernul României și UNICEF în România privind utilizarea Casei ONU

Inapoi

La 5 decembrie 2016, Guvernul României și UNICEF în România au semnat un memorandum privind utilizarea Casei ONU. Memorandumul de Înțelegere a fost semnat de Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi de Reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet.

Acest memorandum acordă drept sediu agențiilor interguvernamentale ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) prezente în România clădirea numită simbolic Casa ONU, din Blvd. Primăverii 48 A, sector 1, București. Agențiile ONU au dreptul de a utiliza această clădire în mod gratuit, ocupându-se de plățile curente necesare funcționării.

Semnarea acestui document reprezintă reconfirmarea angajamentului României pentru susținerea Organizației Națiunilor Unite și aprecierea pentru contribuția pe care structurile onusiene prezente în țara noastră de-a lungul a peste 45 de ani au avut-o în derularea unor activități cu un impact economic și social deosebit de important pentru societatea românească.

Șeful diplomației române a evocat cu acest prilej o serie de proiecte de succes în domenii precum protecția copilului, dezvoltare sau asistență de urgență acordată unor refugiați aflați în situații umanitare critice. A manifestat, totodată, dorința ca, din noua perspectivă de stat donator, România să dezvolte noi tipuri de relații parteneriale cu programele și fondurile ONU pentru a oferi la rândul său asistență statelor care pot valorifica experiența și expertiza ţării noastre în diverse domenii.

Reprezentantul UNICEF în România a apreciat, la rândul său, îndelungata cooperare a României cu ONU, atât în țară, cât și în cadrul organizației, prin participarea țării noastre la diversele structuri ale acesteia, printre care se numără Consiliul de Securitate și Consiliul Economic și Social, precum și în cadrul organismelor de administrație ale fondurilor și programelor ONU. Sandie Blanchet a subliniat, de asemenea, faptul că, în actualul context mondial, marcat de numeroase vulnerabilități, ONU rămâne principalul cadru de abordare a problemelor globale.

2016-12-05_lc_mae0575

© MAE/ Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi de Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România

Articol din: 6 December 2016

Citeşte în continuare