#kidstakeover la Gala UNICEF

Inapoi

Gala UNICEF 2018 a sărbătorit parteneriatele și rezultatele obținute în beneficiul copiilor.

 

Foto1_principala

Ca în fiecare an, Gala UNICEF 2018 a sărbătorit parteneriatele și rezultatele obținute în beneficiul copiilor. Mai mult, la ediția de anul acesta a Galei am oferit o voce copiilor și adolescenților din România, inclusiv celor pe care îi auzim mai puțin: copii din mediul rural, din familii sărace, la risc de abandon școlar, din minorități etnice, copii instituționalizați, copii cu dizabilități, copii cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Astfel, copiii au avut oportunitatea să își exprime opiniile legate de drepturile copilului, precum dreptul la familie, sănătate, educație, protecție împotriva violenței, opinie, informare, participare sau dreptul la joacă.

Este timpul pentru o schimbare. Nu o schimbare în care noi, adulții, ne propunem o idee nouă, ci una în care invităm copiii să-și împărtășească opiniile, să vină cu soluții, să-și promoveze ideile. UNICEF va promova activ participarea copiilor și tinerilor, implicându-i mai mult în programele și acțiunile sale, prin construirea de parteneriate cu copiii și prin crearea de noi platforme și oportunități pentru ca toți copiii să fie proprii creatori și stăpâni ai viitorului lor”, a declarat Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România.

În contextul sărbătoririi Centenarului și în pregătirea preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, UNICEF oferă o voce copiilor din toate regiunile țării și ascultă opiniile lor despre respectarea și promovarea drepturilor acestora.

Anul viitor, pe perioada Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene, drepturile copilului vor fi o prioritate a României, vor fi o prioritate asumată de România, pentru că este important la nivel european să vorbim despre ceea ce putem face împreună. Or, din păcate, la nivel european nu vorbim suficient de copii, de drepturile lor, de garanţiile pe care noi le putem implementa împreună pentru a sprijini acele politici care aduc bunăstare copiilor. (…) Da, fiecare copil ar trebui să aibă şansa şi oportunitatea să-şi atingă visul“, a afirmat Victor Negrescu, Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene.

Pe lângă copii, la Gală au participat reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului, ai autorităților locale, reprezentanți ai corpului diplomatic, decidenți politici, organizații non-guvernamentale, parteneri din sectorul privat, jurnaliști și lideri de opinie. Andreea Marin, Ambasador Național pentru UNICEF în România, a fost gazda evenimentului.

Invitații, dar mai ales copiii s-au bucurat şi de prezenţa lui Horia Tecău și a lui Andrei Tiberiu Maria – Smiley, Ambasadori Naționali pentru UNICEF.

Foto_ambasadori

Ansamblul de dansuri ”Florile Teleormanului” din Conțești a oferit un spectacol de dans. Ansamblul a fost inițiat prin grantul oferit de UNICEF în cadrul Campaniei Hai la Școală! de creștere a participării școlare și reducere a abandonului școlar. Alessio Vrînceanu de la Școala George Enescu, din Moinești, și Grupul Acordicii de la Școala Gimnazială Frumoasa, comuna Balcani, au oferit câteva momente muzicale speciale. Ambele școli fac parte din proiectul pilot Educație Incluzivă de Calitate implementat de UNICEF în 51 de școli și grădinițe din județul Bacău.

Foto 3

Flautul Fermecat, aflat în turneu în România, a făcut un popas și la Gala UNICEF. Ion Bogdan Stefanescu, singurul flautist din România care beneficiază de un instrument realizat de prestigioasa Muramatsu, și Costin Soare, care s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dubla ipostaza de interpret si pedagog al chitarei, au încheiat evenimentul în acorduri magice.

Gala UNICEF a fost oferită pentru al treilea an consecutiv de Hotelul Sheraton.

 

Despre UNICEF în România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează împreună cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor.

 

 

Articol din: 12 June 2018

Citeşte în continuare