Jucătoarea de tenis de top Serena Williams a fost numită Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF

Inapoi

UNICEF a anunțat astăzi numirea celebrei jucătoare de tenis Serena Williams ca Ambasador al Bunăvoinței.

Williams este unul dintre numele mari ale tenisului profesionist, dominând acest sport timp de 10 ani. Deși este cunoscută mai mult pentru forța și talentul său în competiții, activitățile sale caritabile în afara terenului sunt la fel de dinamice.

Directorul Executiv al UNICEF, Anthony Lake, i-a urat bun venit Serenei Williams astăzi, în cadrul celui de-al doilea Summit Social Anual desfășurat la New York.

“Serena Williams nu este doar campioană la tenis, e campioană pentru copii și un avocat devotat pentru cauza asigurării unei educații de calitate pentru copii”, a declarat Lake. “Suntem încântați că Serena se alătură UNICEF în calitate de Ambasador al Bunăvoinței și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru copii.”

Williams a colaborat prima dată cu UNICEF în 2006 când a călătorit în Ghana, în prima sa vizită în Africa, pentru a participa la cea mai mare campanie de sănătate din acea țară. În acea vizită, ea s-a alăturat unei echipe de voluntari în domeniul sanitar care au imunizat copiii împotriva bolilor copilăriei, au împărțit plase împotriva țânțarilor pentru a preveni malaria și a lucrat împreună cu autoritățile locale pentru a face o demonstrație despre cum trebuie folosite plasele care salvează vieți.

În noua sa calitate de Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, Williams își va folosi notorietatea și preocuparea pentru problemele copiilor pentru a sprijini misiunea UNICEF de a asigura o educație de calitate pentru cei mai vulnerabili copii prin programul Școli pentru Africa și mai tîrziu prin programul Școli pentru Asia.

“Cred că toți copiii merită șansa de a realiza ceva în viața lor”, a declarat Williams. “Ma angajez să sprijin UNICEF pentru a oferi copiilor o educație de calitate, pentru a-i ajuta să-și construiască un viitor mai bun pentru ei, pentru familiile și pentru comunitățile lor.”

Proaspăt numita ambasadoare este una dintre figurile cele mai reprezentative din tenis.”Până în acest moment, Serena Williams a câștigat în total 13 turnee de Grand Slam și medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2000 și 2008.

Williams intră astfel într-o pleiadă de Ambasadori UNICEF celebri, din trecut și din prezent, printre care se numără și Danny Kaye, Audrey Hepburn, Harry Belafonte, Mia Farrow, David Beckham, Orlando Bloom, Yuna Kim și Shakira.

###

Despre UNICEF

UNICEF activează în peste 150 de țări și teritorii pentru a-i ajuta pe copii să supraviețuiască și să se dezvolte, de la vârste mici până la adolescență. UNICEF, este cel mai important furnizor de vaccinuri pentru țările în curs de dezvoltare, susține sănătatea și alimentația copiilor, furnizarea de apă potabilă și igienă corespunzătoare, educație primară de calitate pentru toți băieții și fetele și protejarea copiilor împotriva violenței, exploatării și HIV/SIDA. UNICEF este finanțat în întregime prin contribuțiile voluntare din partea persoanelor private, a companiilor, a fundațiilor și a guvernelor. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa, accesați : http://www.unicef.org

Despre Școli pentru Africa

Școli pentru Africa este o inițiativă mixtă fondată în 2004 de către UNICEF, Fundația Nelson Mandela și Peter Kramer Stiftung, care își propune să asigure educație primară de calitate pentru milioane de copii din 11 țări din Africa. După succesul înregistrat de programul Școli pentru Africa, UNICEF reproduce modelul și în Asia. Scopul ambelor inițiative este acela de a oferi acces la educația primară mai multor milioane de copii, cu precădere celor marginalizați, inclusiv fetele, copiii orfani, copiii din grupuri etnice dezavantajate și copiii care trăiesc în zone îndepărtate și/sau în condiții de sărăcie extremă.


Pentru informații suplimentare, le puteți contacta pe :

Marissa Buckanoff, UNICEF New York, Tel: +1 212 326-7513, mbuckanoff@unicef.org

Kate Donovan, UNICEF New York, Tel: +1 212 326-7452, kdonovan@unicef.org

Articol din: 17 April 2011

Citeşte în continuare