În “Cartea Recordurilor” cu 3 464,1 de metri de pânza pictată

Inapoi

Sâmbătă, 18 noiembrie 2006, Reprezentanta UNICEF în România şi elevii liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" au intrat în "Cartea Recordurilor" cu "Cea mai lungă pânză din lume pictată de copii". Pânza a măsurat 3464,1 de metri, recordul fiind autentificat de doamna Andrea Banfi, reprezentanta Guiness World Record Ltd.

Inedita acţiune s-a desfaşurat într-unul dintre hangarele din Romaero Baneasa, acţiune la care au participat peste 1.500 de copii. Creaţia artistică, la realizarea căreia s-a lucrat de la începutul anului şcolar, a fost expusă pe o suprafaţă considerabilă în faţa hangarului, pentru întinderea ei fiind necesare mai mult de 12 ore. Elevii liceului Tonitza împreună cu sute de copii din Bucureşti au continuat să picteze până când a fost măsurat şi ultimul centimetru de pânză.

“Acţiunea de astăzi stă sub semnul aniversării a 60 de ani de existenţă a UNICEF şi are pentru noi o semnificaţie aparte, pentru că este un eveniment făcut împreună cu copiii. Odată cu atingerea unui nou record mondial, am obţinut încă o recunoaştere pentru România, ai cărei ambasadori au fost de această dată aceşti copii talentaţi. Pânza a fost acoperită în întregime cu flori, pline de caldura şi culoarea sufletelor copiilor care au fost astăzi aici. Cu această ocazie mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat ca acest proiect de succes să fie dus la capăt,” a declarat Pierre Poupard, Reprezentant UNICEF în România după omologarea recordului.

“Am rămas plăcut surprinsă de talentul şi ambiţia copiilor de la liceul Tonitza de a intra în Cartea Recordurilor. Omologăm recorduri peste tot în lume, peste tot entuziasmul este mare, însă de această dată optimismul şi pasiunea celor prezenţi m-au surprins… A fost mai presus de orice aşteptări”, a menţionat Andrea Banfi reprezentanta Guiness World Record Ltd.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Primului Ministru al Romaniei, dl Calin Popescu Tăriceanu care a admirat “creaţia artistică” împreună cu întreaga familie. De asemenea, au fost prezenţi şi alte numeroase personalităţi din show biz, printre care amintim Andreea Esca si Alexandre Eram împreună cu cei doi copii Alexia Margot şi Aris Melkior, Stephan Pelger, Ovidiu Buta, Malvina, Livia Dila.

Distracţia a fost pe masura evenimentului – muzică, baloane, cadouri etc. Magicianul, în persoana lui Marian Râlea, împreună cu Larisa Claru au însufleţit atmosfera provocând fiecare mic participant să picteze şi să se lase pictat de către specialiştii în bodypainting.

Iniţiativa acestei acţiuni i-a aparţinut doamnei Wajiha Haris, Consultant UNICEF.
Partenerii UNICEF pentru eveniment au fost Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Culturii şi Cultelor, Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, Romaero Baneasa şi ArCub.
Partener media: Radio ItsyBitsy.
Partener pentru organizarea şi promovarea evenimentului: Agenţia de Relaţii Publice Nicola Porter Novelli
Sponsori: Carrefour, Prigat, Metro Cash&Carry Romania, Colgate-Palmolive, Stage Expert, Impression, Kasper Events.

UNICEF este prezent în România din anul 1991, oferind asistenţă autorităţilor române şi societăţii civile pentru crearea unui mediu favorabil pentru copiii dezavantajaţi, prin dezvoltarea de programe complexe de sănătate, nutriţie, educaţie şi protecţie. De curând, UNICEF a demarat o serie de activităţi pentru atragerea de fonduri în beneficiul copiilor dezavantajaţi din România, iar răspunsul companiilor internaţionale şi naţionale din ţară nu a întârziat să apară.
Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” a fost înfiinţat în anul 1949. De-a lungul existenţei sale, valoarea şi creativitatea elevilor liceului a fost răsplătită cu premii naţionale şi internaţionale, precum şi cu nominalizări la importante expoziţii din străinătate. În prezent, Liceul numără peste 800 de elevi ale căror activităţi artistice se desfăşoară în cele 12 ateliere de arte grafice, pictură, sculptură, design industrial, design ambiental, arte murale, restaurare, arte textile, creaţie vestimentară, scenografie, desen animat sau ceramică.

Articol din: 17 April 2006

Citeşte în continuare