Holt România anunţă deschiderea primului Centru de Resurse pentru Copii şi Familii, situat în Medgidia

Inapoi

Holt România - Fundaţia de Consultanţă şi Servicii Sociale pentru Copii şi Familii anunţă deschiderea primului CENTRU DE RESURSE PENTRU COPII ŞI FAMILII, situat în oraşul Medgidia.

Inaugurarea centrului face parte din proiectul Consolidarea familiilor din Medgidia şi din localităţile limitrofe, dezvoltarea de abilităţi părinteşti în cadrul centrului de servicii şi resurse pentru copii şi familii, implementat în parteneriat cu reprezentanţa UNICEF în România, ca urmare a unei colaborări în domeniul EDUCAŢIEI PARENTALE în Medgidia. Susţinătorul principal al proiectului este Porsche Finance Group România.

Kurt Leitner, CEO Porsche Finance Group România spune: “Susţinem parteneriatele pe termen lung – fie că vorbim de cele cu clienţii, partenerii sau mediul extern şi comunitatea locală. Considerăm că rolul nostru depăşeşte sfera afacerilor şi credem în valorile de familie. De aceea am hotărât să încheiem un parteneriat cu UNICEF pentru înfiinţarea primului Centru de Resurse pentru Părinţi şi Copii, în municipiul Medgidia. Suntem convinşi că această iniţiativă va contribui la susţinerea comunităţii locale şi ne bucurăm că putem veni în sprijinul copiilor şi părinţilor”.
 
“Educaţia parentală este foarte importantă şi pune bazele unui viitor mai bun pentru fiecare individ, familie, comunitate şi naţiune. Părinţii au nevoie de sfaturi şi de sprijin pentru a putea dobândi cunoştinţele şi abilităţile esenţiale prin care să asigure cea mai bună educaţie copilului său, să îl ajute să fie sănătos şi fericit şi să se dezvolte la potenţialul său maxim. Cu ajutorul Porsche Finance Group am putut inaugura astăzi centrul de la Medgidia. Prin profesionalismul partenerilor de la Holt România suntem încrezători ca pragul acestui centru va fi călcat de cât mai multe generaţii de părinţi şi copii”, a declarat Edmond McLoughney, Reprezentantul UNICEF în România.

Proiectul promovează un tip nou de servicii comunitare de prevenire a situaţiilor de risc pentru copiii şi familiile lor. Cursurile cu părinţii, desfăşurate pe modelul Holt “CUM SĂ DEVENIM PĂRINŢI MAI BUNI”, promovează o abordare pozitivă a creşterii şi disciplinării copiilor, adresându-se în mod specific factorilor care contribuie la abuzare şi neglijare, şi anume lipsa informaţiilor şi a abilităţilor de părinte sau caracterul nepotrivit al acestora, respectul scăzut faţă de sine, sentimentul de izolare, aşteptările nerealiste alături de înţelegerea greşită a dezvoltării copilului şi a rolului de părinte.

Spaţiul destinat CENTRULUI DE SERVICII ŞI RESURSE PENTRU COPII ŞI FAMILII Medgidia, se află pe str. Republicii nr.56 şi a fost acordat în folosinţă gratuită pentru o perioadă de 5 ani de către Consiliul Local Medgidia, un partener deosebit de implicat în proiectele dezvoltate de-a lungul anilor în beneficiul copiilor.

La renovarea centrului a contribuit şi compania LAFARGE România.

Pentru mai multe detalii vă rugăm contactaţi:

Holt România – Livia Trif, Director Executiv Naţional, telefon: +40731/335657,
e-mail: livia.trif@holt.ro

Porsche Finance Group România – Andreea Constantin, telefon: + 4021/ 224 22 70,
+ 4021/224 22 95, + 40727/323 893, e-mail: andreea.c@actionprgroup.com

UNICEF România – Codruţa Hedeşiu, Coordonator Relaţii Externe şi Presă,
telefon: + 4021/ 201 78 64, e-mail: chedesiu@unicef.org

Articol din: 17 April 2010

Citeşte în continuare