Gheorghe Hagi şi cinci bloggeri renumiţi în vizită la copiii din programul "Viitorul copiilor începe la şcoală"

Inapoi

În perioada 15 decembrie 2010 - 15 ianuarie 2011, UNICEF a organizat prima campanie online de strângere de fonduri, "Viitorul copiilor începe la şcoală".

Ambasadorul Bunăvoinţei pentru UNICEF România Gheorghe Hagi şi renumiţii bloggeri Cristina Bazavan, Dan Dragomir, Alex Ciucă, Toma Nicolau şi Adrian Zăbavă au vizitat joi, 26 mai 2011, comunitatea Făurei din judeţul Constanţa care beneficiază de sprijin în urma campaniei UNICEF “Viitorul copiilor începe la şcoală”.

Campania a înregistrat rezultate bune atât în donaţiile online, numărul mare de articole referitoare la acest proiect şi peste 62.000 de fani pe pagina de Facebook dedicată.

26 de bloggeri importanţi au scris poveşti motivaţionale despre modul în care şcoala le-a influenţat viaţa şi cariera pentru a susţine campania. Cristian China, Dan Dragomir, Cristina Bazavan, Bobby Voicu şi Alex Ciucă au scris cele mai captivante cinci poveşti apărute în mediul online. Doar Cristina Bazavan, Dan Dragomir şi Alex Ciucă au putut merge în vizită la comunitatea care va beneficia de fondurile strânse în urma campaniei. Ei au fost însă însoţiţi de reprezentanţii celorlalţi doi câştigători: în locul lui Bobby Voicu – Toma Nicolau, iar în locul lui Cristian China – Adrian Zăbavă.

Oaspeţii împreună cu echipa UNICEF au vizitat şcoala şi comunitatea din Făurei, au stat de vorbă cu părinţii şi cadrele didactice, dar şi cu copiii care vor fi principalii beneficiari ai fondurilor strânse.

În cadrul discuţiilor, Ambasadorul Bunăvoinţei pentru UNICEF România Gheorghe Hagi a declarat: “Eu consider că formarea copiilor se face la şcoală, iar rolul nostru, ca părinţi, este unul foarte important. Noi suntem cei care trebuie să îi încurajăm să acorde şcolii importanţa cuvenită şi valoarea pe care o are învăţatul. Totuşi, rolul profesorilor este cel mai important. Ei trebuie să le insufle copiilor dorinţa de a studia, dar să îi şi îndrume către alegerile potrivite pentru a reuşi în viaţă. Faceţi-l pe copil să înveţe şi se va simţi mai bogat. Eu, când am învăţat a doua limbă străină, m-am simţit alt om. Un alt univers s-a deschis.”

“Până la acest proiect, când un copil nu venea la şcoală, îl lăsam în pace. Acum am învăţat să lucrez cu părinţii şi să îi conving să îşi trimită copiii la şcoală şi să înţeleagă cât este de importantă acest lucru pentru viitorul lor”, a spus Florina Vişan, profesoară la şcoala din Făurei.

Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România, a susţinut campania online de strângere de fonduri “Viitorul copiilor începe la şcoală” povestind despre importanţa educaţiei în viaţa copiilor. De asemenea, a semnat tricourile pentru câştigătorii concursului online care au scris pe Facebook despre modul în care şcoala i-a ajutat în dezvoltarea lor personală şi profesională.

UN COPIL CA UN OU ÎNTR-O LINGURĂ

“E un joc un fel de ştafetă cu oul într-o lingură. Trebuie să parcurgi o distanţă cu un ou într-o lingură şi să mergi cât mai repede. La un punct fix predai oul cu tot cu lingură altcuiva care o ia la fugă până când îi dă altcuiva şi tot aşa. Până la finish.
De fiecare dintre membrii ştafetei depinde – în mod vital – ca oul să nu se piardă. Din ce înaintezi în ştafetă, presiunea e mai mare.

*
Astăzi într-o excursie cu UNICEF din cadrul proiectul Viitorul copiilor incepe la şcoală, m-am gândit că viaţa unor copii în relaţia cu învăţământul e ca oul din concursul de mai sus.
Membrii ştafetei sunt: profesorii , părinţii, contextul în care trăieşte copilul, dorinţa lui de a învăţa.

Pornesc cu toţii în ştafeta şi copilul-ou e tot timpul în pericol să se spargă.
Poate că şcoală e prea departe de casă şi e complicat să ajungă;
Poate că părinţii nu-şi permit să-l ducă la şcoală;
Poate că e trimis la muncă în loc de şcoală, ca să-şi hrănească fraţii;
Poate că-l sperie/intimidează şcoala ;
Poate că profesorul e prea obosit (are şi el probleme multe) şi -l scapă printre degete;
Sunt o mulţime de “poate” în ştafeta cu şcoala, în care membrii ştafetei sunt distribuiţi aleatoriu şi, oricât te-ai pregăti, nu ai de unde să ştii că nu se va sparge oul; copilul nu va abandona şcoala.

Şi dacă abandonează şcoala, de acolo încolo, la propriu, nu mai e de mâncare.
dar dacă rămâne la şcoală, dacă termină – cu toţii împreună – ştafeta, victoria e superbă.
Postat de Cristina Bazavan pe 26 Mai 2011 http://bazavan.ro/

Articol din: 17 April 2012

Citeşte în continuare

Gheorghe Hagi şi cinci bloggeri renumiţi în vizită la copiii din programul "Viitorul copiilor începe la şcoală"

Inapoi

Ambasadorul Bunăvoinţei pentru UNICEF România Gheorghe Hagi şi renumiţii bloggeri Cristina Bazavan, Dan Dragomir, Alex Ciucă, Toma Nicolau şi Adrian Zăbavă au vizitat joi, 26 mai 2011, comunitatea Făurei din judeţul Constanţa care beneficiază de sprijin în cadrul campaniei UNICEF "Viitorul copiilor începe la şcoală".

În perioada 15 decembrie 2010 – 15 ianuarie 2011, UNICEF a organizat prima campanie online de strângere de fonduri, “Viitorul copiilor începe la şcoală”, cu scopul de a preveni abandonul şcolar şi de a ajuta copiii cu situaţii dificile să meargă la şcoală. Campania a înregistrat rezultate bune atât în donaţiile online, cât şi în numărul mare de articole referitoare la acest proiect. 26 de bloggeri importanţi au scris poveşti motivaţionale despre modul în care şcoala le-a influenţat viaţa şi cariera pentru a susţine campania. Cristian China, Dan Dragomir, Cristina Bazavan, Bobby Voicu şi Alex Ciucă au scris cele mai captivante cinci poveşti apărute în mediul online. Doar Cristina Bazavan, Dan Dragomir şi Alex Ciucă au putut merge în vizită la comunitatea care beneficiază de activităţile derulate în cadrul campaniei. Ei au fost însă însoţiţi de reprezentanţii celorlalţi doi câştigători: în locul lui Bobby Voicu – Toma Nicolau, iar în locul lui Cristian China – Adrian Zăbavă.

Oaspeţii împreună cu echipa UNICEF şi partenerii de implementare de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei au vizitat şcoala şi comunitatea din Făurei, au stat de vorbă cu părinţii şi cadrele didactice, dar şi cu copiii care sunt principalii beneficiari ai campaniei.

În cadrul discuţiilor, Ambasadorul Bunăvoinţei pentru UNICEF România Gheorghe Hagi a declarat: “Eu consider că formarea se face la şcoală, iar rolul nostru, ca părinţi, este foarte important. Noi suntem cei care trebuie să îi încurajăm să acorde şcolii importanţa cuvenită şi valoarea pe care o are învăţatul. Totuşi, rolul profesorilor este cel mai important. Ei trebuie să le insufle copiilor dorinţa de a studia, dar să îi şi îndrume către alegerile potrivite pentru a reuşi viaţă. Faceţi-l pe copil să înveţe şi se va simţi mai bogat. Eu, când am învăţat a doua limbă străină, m-am simţit alt om. Un alt univers s-a deschis“.

Până la acest proiect, când un copil nu venea la şcoală, îl lăsam în pace. Acum am învăţat să lucrez cu părinţii şi să îi conving să îşi trimită copiii la şcoală şi să înţeleagă cât este de important acest lucru pentru viitorul lor“, a spus Florina Vişan, profesoară la şcoala din Făurei.

Primarul oraşului Băneasa, Gelu Iordache, susţine şcoala din Făurei cu fonduri din bugetul local.

Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România din 2008, a susţinut campania “Viitorul copiilor începe la şcoală”. El a sprijinit această campanie online de strângere de fonduri povestind despre importanţa educaţiei în viaţa copiilor. De asemenea, a semnat tricourile pentru câştigătorii concursului online care au scris pe Facebook despre modul în care şcoala i-a ajutat în dezvoltarea lor personală şi profesională.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.


Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

Codruta Hedesiu

Coordonator Relaţii Externe şi Presa – UNICEF Romania

Tel: +4021 201 78 64; +40 749 194 238

E-mail: chedesiu@unicef.org

Articol din: 17 April 2011

Citeşte în continuare