Gheorghe Hagi a fost numit Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România

Inapoi

UNICEF România a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă numirea domnului Gheorghe Hagi în calitate de Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România. Pe lângă realizările deosebite din cariera sa sportivă, domnul Gheorghe Hagi este una dintre personalităţile care au iniţiat şi s-au implicat de-a lungul anilor în proiecte de sprijinire a copiilor în dificultate.

Devenind ambasador UNICEF, Gheorghe Hagi se alătură unui număr considerabil de personalităţi recunoscute şi respectate – sportivi, muzicieni sau actori – care sprijină în mod benevol activitatea UNICEF la nivel naţional, regional sau global. În noua sa calitate, sportivul susţine proiectele şi campaniile UNICEF, va promova drepturile copiilor şi va atrage atenţia societăţii asupra nevoilor copiilor defavorizaţi. Domnul Gheorghe Hagi va sprijini UNICEF şi în cadrul unor activităţi de strângere de fonduri pentru proiectele organizaţiei.

“Personalitatea lui Gheorghe Hagi a depăşit de mult graniţele României. Este un sportiv de renume şi în acelaşi timp un om extrem de modest şi discret. A fost o onoare pentru mine să îl cunosc şi sunt impresionat de modul în care se implică şi ajută sute de copii aflaţi în dificultate. Cred cu tărie că domnia sa va fi un minunat susţinător şi ambasador al UNICEF pentru promovarea drepturilor copiilor”, a declarat Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF în România.

“Este o onoare pentru mine să primesc acest titlu din partea UNICEF. Ştiu cât de important este să îi ajuţi pe copii pentru că şi eu am simţit acelaşi lucru. Am fost ajutat să îmi împlinesc visul de către oameni cu suflete mari care au crezut în mine. Acum este rândul meu să dau înapoi cât mai mult din ceea ce eu am realizat şi, împreună cu UNICEF, să le oferim o speranţă cât mai multor copii din România. Trebuie să înţelegem că ajutând copiii de astăzi, îi ajutăm pe oamenii de mâine. Un zâmbet de copil e mai important decât toate lucrurile din lume! De aceea sunt de astăzi alături de UNICEF!” a declarat Gheorghe Hagi.

În România, UNICEF a colaborat de-a lungul timpului cu personalităţi din lumea sportului, a teatrului, a muzicii sau a televiziunii. În anul 2006, doamna Andreea Marin Bănică a fost numită Ambasador al Bunăvoinţei pentru România, susţinând organizaţia în activităţile de strângere de fonduri.

UNICEF a fost prima organizaţie care a atras celebrităţile de partea sa. Danny Kaye a fost primul ce a deţinut rolul de Ambasador al UNICEF în 1954; apoi, acest rol a fost preluat şi de Audrey Hepburn şi de mulţi alţii, ajungându-se la ora actuală la o listă de peste 260 de celebrităţi. Ambasadorii Bunăvoinţei pentru UNICEF sunt personalităţi renumite care au talentul unic de a ajunge la inimile oamenilor prin pasiunea şi implicarea lor, care promovează în mod voluntar cauza UNICEF şi care depun eforturi pentru a determina publicul larg şi sectorul în care activează să sprijine copiii.

Persoane de contact:
Codruta Hedesiu, Communication Officer, UNICEF, 021.201.7864,chedesiu@unicef.org

Articol din: 17 September 2008

Citeşte în continuare