Echipe UNICEF au ajuns în Haiti pentru a ajuta copiii afectaţi de cutremur

Inapoi

UNICEF România s-a alăturat eforturilor umanitare internaţionale de amploare pentru asistarea celor 3,5 milioane de oameni afectaţi de cutremurul care a avut loc în Haiti pe 13 Ianuarie 2010.

Experţii estimează că 46% din populaţia de aproximativ 10 milioane de locuitori din Haiti are sub 18 ani. Nevoile speciale ale copiilor de hrană, adăpost şi protecţie trebuie luate în calcul de la bun început în cadrul eforturilor umanitare, iar UNICEF va face tot ce îi stă în putinţă pentru a se asigura că aceste nevoi sunt satisfăcute.

In orice situatie de urgentă copiii sunt cei mai vulnerabili. Stă în puterea noastră să ajutăm cât mai mulţi copii, a căror viaţă era grea oricum, să supravieţuiscă acestui cutremur devastator. Orice donaţie în aceste clipe este preţioasă şi va fi utilizată în totalitate pentru eforturile de ajutorare a copiilor şi familiilor acestora” a declarat reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney.

UNICEF va pune la dispoziţia oraşelor Jacmel şi Port-au-Prince provizii indispensabile cât mai repede cu putinţă pentru a contribui la eforturile de recuperare, inclusiv apă potabilă şi instalaţii sanitare, alimente terapeutice, provizii medicale şi adăpost temporar. Ne vom concentra şi asupra copiilor ce au fost separaţi de familiile lor pentru a-i proteja de orice pericol şi exploatare.

Poţi ajuta acum donând online orice sumă aici sau mergând la orice sucursală BRD – Groupe Societe Generale şi donând în contul UNICEF – RO 10 BRDE 450S V434 6556 4500.

Companiile care doresc să ajute prin donaţii pot contacta UNICEF România la telefon 0745 535 781 sau 0749 194 239.

 

Pentru informaţii suplimentare, persoane de contact:

Articol din: 17 April 2010

Citeşte în continuare