Ducele şi Ducesa de Cambridge vor vizita depozitul UNICEF pentru situaţii de urgenţă din Copenhaga

Inapoi

Pe 2 noiembrie 2011, Ducele şi Ducesa de Cambridge vor face o vizită specială la depozitul UNICEF din Copenhaga. Scopul acestei vizite este de a aduce în centrul atenţiei, la nivel mondial, criza umanitară din Cornul Africii.

Copiii din Africa de Est se confruntă cu o criză de proporţii din cauza secetei prelungite, preţurilor ridicate la alimente şi conflictului din Somalia. Peste 320.000 de copii sunt subnutriţi şi sunt în pericol de a muri de foame fără ajutor de urgenţă.

Depozitul UNICEF de la Copenhaga este cel mai mare depozit al organizaţiei. Acesta se întinde pe o suprafaţă egală cu dimensiunea a trei terenuri de fotbal. De aici sunt expediate în întreaga lume: kit-uri esenţiale pentru copiii, inclusiv alimente, apă, materiale de construcţii, pachete nutriţionale pentru copiii subnutriţi, vaccinuri şi truse medicale de urgenţă.

Ducele şi Ducesa de Cambridge vor fi însoţiti în vizită de către prinţul moştenitor Frederik şi prinţesa mostenitoare Mary Elizabeth ai Danemarcei. Alteţele lor regale vor încerca să atraga atenţia asupra crizei din Africa de Est, situaţie bine cunoscută de Ducele şi Ducesa de Cambridge, şi să încurajeze publicul să sprijine UNICEF pentru a fi în măsură să ajute copiii aflaţi în risc.

Până în prezent UNICEF a distribuit peste 10.000 de tone metrice de provizii salvatoare în regiune, 108.000 copii malnutriţi au fost trataţi în centre speciale de alimentare, au fost vaccinaţi 1,2 milioane copii împotriva pojarului, iar 2,2 milioane persoane au obţinut acces la apă potabilă.

Cu toate ajutoarele primite, regiunea se confruntă în prezent cu cea mai gravă secetă din ultimele decenii şi oamenii au nevoie în continuare de pachete nutriţionale şi ajutor medical.

Articol din: 17 April 2012

Citeşte în continuare