Directorul Executiv UNICEF şi Andreea Marin – întâlnire pentru copii

Inapoi

În data de 17 martie 2008, doamna Andreea Marin a participat, în calitate de Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF în România, la dezbaterea "Joc si dezvoltare: asistenta pentru copiii cu dizabilitati", organizata la New York de Misiunea Permanenta a României la ONU.

Au avut interventii reprezentanti ai UNICEF, ai Departamentului pentru Informatii si ai unor organisme ONU cu responsabilitati în domeniul drepturilor omului.

În timpul vizitei sale la New York, doamna Andreea Marin a avut o scurta întrevedere cu doamna Ann M. Veneman, director executiv al UNICEF, care i-a urat bun venit în marea familie a celebritatior care sprijina organizatia.

De asemenea, în timpul întâlnirilor cu specialisti în protectia copilului, sanatate si comunicare ai organizatiei, Ambasadorul Bunavointei în România a avut ocazia de afla detalii despre misiunea si activitatea UNICEF în beneficiul tuturor copiilor vulnerabili ai planetei.

Doamna Andreea Marin a devenit Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF în România în decembrie 2006. Ambasadorii UNICEF sunt alesi nu numai datorita recunoasterii de care se bucura, ci mai ales respectului pe care l-au câstigat prin actiunile lor umanitare. Prin personalitatea si activitatea lor, Ambasadorii Bunavointei joaca un rol esential în sustinerea actiunilor de promovare si strângere de fonduri ale UNICEF si prin aceasta întaresc capacitatea organizatiei de a promova si proteja drepturile celor mai vulnerabili copii.

În 2008, doamna Andreea Marin va fi alaturi de UNICEF pentru teledonul care va fi organizat în parteneriat cu Societatea Româna de Televiziune în luna mai. Prin acest teledon, UNICEF intentioneaza sa strânga fonduri pentru copiii din România, sub umbrela Initiativei Spital Prieten al Copilului.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România si în alte 150 de tari pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pâna la adolescenta.

In România, UNICEF sustine drepturile copiilor prin programe de sanatate si nutritie, educatie de calitate, precum si prin protectia copiilor împotriva violentei, neglijentei si HIV/SIDA. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatilor, fundatiilor si a guvernelor.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

Codruta Hedesiu
Coordonator Relatii Externe si Presa – UNICEF Romania
Tel: +4021 201 78 64; +40 749 194 238
E-mail: chedesiu@unicef.org

Articol din: 17 April 2008

Citeşte în continuare